Oct 03 2018

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σήμερα Τετάρτη,3 Οκτωβρίου,στα πλαίσια της ημέρας σχολικού αθλητισμού,επισκέφτηκε το σχολείο μας τμήμα της γυναικείας ομάδας πετοσφαίρισης της Κορίνθου,(ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ) και έπαιξαν με μαθήτριες του σχολείου μας έναν υποδειγματικό αγώνα χαρίζοντας χαμόγελα και ενθουσιασμό στα παιδιά!

Έπειτα πραγματοποιήθηκαν αγώνες μπάσκετ και βόλεϋ κοριτσιών και αγοριών ανάμεσα στα τμήματα της δευτέρας και της τρίτης τάξης,υπό την καθοδήγηση και διατησία του καθηγητή φυσικής αγωγής κ.Μίσιου και της φιλολόγου κας Χαρέλλη.

 

 

 

Oct 02 2018

Επιστροφή στα θρανία…

«Μορφώνω δεν θα πει μόνο οπλίζω τον νέο άνθρωπο για τον αγώνα της ζωής, αλλά (προπάντων) ευγενίζω την ψυχή του, βαθαίνω την αντίληψή του για τον κόσμο … τον κάνω πιο άνθρωπο».

Ευάγγελος Παπανούτσος

Jun 05 2018

Παράδοση βαθμολογίας και τελική έκδοση αποτελεσμάτων

Ενημερώνουμε τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας ότι αύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου θα δοθούν οι βαθμοί των τετραμήνων από τις 13:00μ.μ.-14:00μ.μ.

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου μετά τη 1 το μεσημέρι θα έχουμε την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

May 25 2018

Eπίσκεψη Β’ τάξης στους Δελφούς-Aράχωβα-Βαγονέτο

Kαθώς η εκδρομή μας έγινε στη Στερεά Ελλάδα σε μέρη που έγιναν σημαντικές μάχες κατά την Ελληνική Επανάσταση (Γραβιά, Αράχωβα) και μάλιστα σε χρόνο που θα γιορταζόταν η επέτειος της μάχης στη Γραβιά (8-9 Μαίου 1821) αποφασίσαμε να γράψουμε το δικό μας δημοτικό τραγούδι για την περιοδεία μας στα ίδια χώματα:

 Mες στου Μαγιού τις μυρωδιές κινήσαμ’ εκδρομή

στα όρη της πατρίδας μας, στης Ρούμελης τη γη.

Το Ρίο σαν περάσαμε, τη Ναύπακτο σιμά

στο Βαγονέττο φτάσαμε στης Γκιώνας την πλαγιά.

Μέσα στης γης τα έγκατα συρθήκαμε γραμμή

και του βωξίτη εξόρυξη μάθαμε στη στιγμή.

Περνώντας συναντήσαμε τον Οδυσσέα στη Γραβιά

και φάγαμε όλοι μαζί σε κέντρο στη δροσιά.

Χορτάσαμε ελατόδασος πάνω στον Παρνασσό

ώσπου στης Αραχώβης φτάσμε τ’ωραίο το χωριό.

Κι όταν τ΄ άλλο πρωί πήγαμε στους Δελφούς

σωρό  κολόνες είδαμε και κούρους τους στητούς.

Nαούς κι αφιερώματα των πόλεων θησαυρούς

καθώς και τον Ηνίοχο που θάμπωσε λαούς.

Στους δρόμους της Αράχωβας θαυμάσαμε υφαντά

και φυσικά γευθήκαμε νόστιμα φαγητά.

Σειρά είχε στο πρόγραμμα μονή οσίου Λουκά

αρχιτεκτονική ατενίσαμε μα και ψηφιδωτά.

Και τελευταίος ο σταθμός ήταν η Λειβαδιά

τριανταοχτώ ψυχές επήγαμε στα κρύα τα νερά.

May 23 2018

Πρωτιές στον αθλητισμό!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ,υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ.Μίσιου,πήραν την 1η θέση στο ποδόσφαιρο στο σχολικό πρωτάθλημα του νομού Κορινθίας και χθες ,22 Μαΐου ,τα κορίτσια έλαβαν πάλι την 1η θέση στο σχολικό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης.

Ο διευθυντής απένειμε τα βραβεία τους και έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά που διακρίθηκαν.

 

Apr 26 2018

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Α’ τάξης στους Δελφούς-Αράχωβα

Στις 23 και 24 Απριλίου 2018 ,μαθητές/τριες της Α’ τάξης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Ταξίδι στο άδυτο του δελφικού τοπίου:Ιστορία-πολιτισμός” πραγματοποίησαν διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοχή των Δελφών.

Αρχικά,επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών,όπου με τη συνδρομή ξεναγού έκαναν ένα ταξίδι στο παρελθόν και στην αρχαία ιστορία του τόπου.Στο αρχαιολογικό μουσείο θαύμασαν από κοντά τα έργα για τα οποία δούλεψαν όλη τη χρονιά μέσα απ’το πολιτιστικό πρόγραμμά τους,όπως τη Σφίγγα των Ναξίων,τους δίδυμους κούρους και φυσικά τον μοναδικό Ηνίοχο.

Έπειτα επισκέφθηκαν την πανέμορφη Αράχωβα,όπου ήρθαν σε επαφή με τα γραφικά σπίτια και δρομάκια και είχαν την ευκαιρία να δουν τις παραδοσιακές στολές και έθιμα που αναβίωσαν στην κεντρική πλατεία ,λόγω του τριήμερου εορτασμού του Αγίου Γεωργίου.

Την επόμενη μέρα ,το ταξίδι συνεχίστηκε με επίσκεψη και ξενάγηση στη Μονή Οσίου Λουκά ,που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.Τέλος,μια στάση στην πόλη της Λιβαδειάς, δίπλα στο ποτάμι και στους νερόμυλους ,ολοκλήρωσε μια διαδρομή μισού χρόνου περίπου ,κατά την οποία 35 μαθητές/τριες προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν την ομορφιά και το μυστήριο του δελφικού τοπίου μέσα απ’ τα βάθη της ιστορίας και του πολιτισμού.

Υπεύθυνη προγράμματος:Δημογέροντα Παναγιώτα,ΠΕ06

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί:Κοντοχριστοπούλου Μαρία,ΠΕ05, Μίσιος Κωνσταντίνος,ΠΕ11, Ραβανίδου Θεοδώρα,ΠΕ02.

 

Apr 19 2018

Διαβάζω & Αλλάζω…μια σχολική βιβλιοθήκη

Το σχολείο μας φέτος έχει την τιμή να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου,στις 21 και 22 Απριλίου.

Με αφορμή αυτόν τον  εορτασμό,σας υπενθυμίζουμε την ύπαρξη δανειστικής βιβλιοθήκης που λειτουργεί στο χώρο του σχολείου μας από το 2011.Η βιβλιοθήκη μας ναι μεν εμπλουτίζεται σταδιακά αλλά η ενίσχυσή της από τους φίλους του βιβλίου είναι πάντα ευπρόσδεκτη.Θα εκτιμούσαμε κάθε στήριξη και συνεργασία γιατί πρεσβεύουμε το σύνθημα του προγράμματος Διαβάζω & Αλλάζω..μια σχολική βιβλιοθήκη: “Δεν πρέπει να διδάσκουμε μόνο τα σπουδαία βιβλία αλλά και την αγάπη για το διάβασμα!”

Apr 18 2018

“Προμηθέας Δεσμώτης”:Μονόπρακτη Λυρική Τραγωδία

Την Παρασκευή 30/03/2018 στο 4ο ΓΕ.Λ.Κορίνθου διεξήχθηκε το σεμινάριο:
«Η προσωδία ως συνδετικός κρίκος της όπερας με την αρχαία ελληνική τραγωδία»,στα πλαίσια του οποίου παρουσιάστηκε η μονόπρακτη λυρική τραγωδία « Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου.
Το σχολείο μας ,ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της υπεύθυνης του Τμήματος Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας ,κας Τσαπάλου Αναστασίας ,μουσικού ΠΕ16 ,που είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης,έδωσε το παρόν με μαθητές από τα τμήματα Β4 και Γ3 που είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν ανοίκειες έννοιες με τρόπο απλό και άμεσο, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να απολαύσουν την υπέροχη μουσική του κ.Καρούσου καθώς και τις αξιόλογες ερμηνείες των καλλιτεχνών.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές !!!

Apr 18 2018

Έκθεση Βολανάκη & Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, το 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου διοργάνωσε και πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα με τη συμμετοχή δύο τμημάτων της δευτέρας τάξης, του Β3 και του Β4.
1ος προορισμός ήταν η έκθεση για το μεγάλο ζωγράφο του 19ου αι. Κωνσταντίνο Βολανάκη που διοργανώθηκε με την επιμέλεια του Ιδρύματος Θεοχαράκη.
2ος προορισμός μας ήταν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.
Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν διδακτικός και ψυχαγωγικός. Συγκεκριμένα επιδιώχθηκε οι μαθητές:
α. να έρθουν σε επαφή με αυθεντικά έργα ενός μεγάλου καλλιτέχνη και να αισθανθούν τη μαγεία της τέχνης και την ομορφιά της απολαμβάνοντας την ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος από μια εξαιρετική ξεναγό υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής…
β. να ανακαλέσουν και να εμπεδώσουν την γνώση που είχαν διδαχθεί την προηγούμενη χρονιά στο μάθημα της Αρχαίας Ιστορίας μέσω της παρατήρησης και της αναζήτησης εκθεμάτων δουλεύοντας ομαδο-συνεργατικά και διερευνητικά υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών τους και να τη συνδυάσουν με τις πληροφορίες που αποκόμισαν στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας (Ιλιάδας) ειδικότερα για τον μυκηναϊκό πολιτισμό.
Οι μαθητές απήλαυσαν στο Ίδρυμα Θεοχαράκη τη μύηση στα μυστικά και τη ζωή του πατέρα της ελληνικής θαλασσογραφίας, ένοιωσαν τη γαλήνη και την ποιητικότητα των τοπίων του, ξεκουράστηκαν στα ηλιοβασιλέματα και συγκλονίστηκαν στις τρικυμισμένες θάλασσές του. Πήραν λοιπόν μια γεύση από την αλμύρα των έργων του και αισθάνθηκαν τυχεροί γι’ αυτή την μοναδική ευκαιρία και πρωτόγνωρη εμπειρία.
Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εκτός από την συλλογή των Μυκηναϊκών εκθεμάτων μπόρεσαν να περιηγηθούν και στις υπόλοιπες αίθουσες και να θαυμάσουν και άλλα έργα όπως η κόρη της Φρασίκλειας ή το άγαλμα του Δία, οι τοιχογραφίες της Σαντορίνης ή ο μηχανισμός των Αντικυθήρων κ.α. Σε όλους τους μαθητές είχαν μοιραστεί φύλλα εργασίας σε μια προσπάθεια η περιήγηση τους στους χώρους να έχει τη μορφή διαρκούς αναζήτησης, να τους διατηρεί σε εγρήγορση και να καλλιεργεί την κριτική τους ικανότητα. Και μετά από ένα διάλειμμα στον περίβολο του Αρχαιολογικού επέστρεψαν ανανεωμένοι και πλούσιοι στην Κόρινθο.
Η επίσκεψη οργανώθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της Γλώσσας, της Ιστορίας και της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας τα οποία ενώνει ως κοινός άξονας η Τέχνη κάθε εποχής και μορφής. Αρχηγός της επίσκεψης ήταν η φιλόλογος Γκότση Ειρήνη και συνοδοί καθηγητές η κα. Τριανταφύλλου Αντιγόνη (αγγλικής φιλολογίας) και η κα. Τρεντίδου Κωνσταντίνα (καθηγήτρια Πληροφορικής).

 

Apr 17 2018

Στο εργαστήρι του Τουλούζ Λωτρέκ

Την Τρίτη 27/03/2018 μαθητές από τα τμήματα Β3 και Β4 του σχολείου μας παρακολούθησαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας το εκπαιδευτικό-πολιτιστικό πρόγραμμα «Στο εργαστήρι του Τουλούζ Λωτρέκ».

Οι μαθητές μας, μέσα από την εξαιρετική παρουσίαση της κας Τόνιας Τζαναβάρα, «επισκέφθηκαν» το atelier του διάσημου Γάλλου ζωγράφου,γνώρισαν πτυχές της ζωής και του έργου του και εκφράστηκαν καλλιτεχνικά, εμπνεόμενοι από αυτόν, συμμετέχοντας στο βιωματικό εργαστήρι που ολοκλήρωσε την παρουσίαση.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων των γαλλικών και των καλλιτεχνικών.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:

Γκογκάκη Νίκη(ΠΕ08),

Κοντοχριστοπούλου Μαρία(ΠΕ05)

Older posts «