Oct 03 2019

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΚΑΟ Κορίνθου με τον προπονητή τους κ.Ρουμελιώτη επισκέφθηκαν ,σήμερα 3 Οκτώβρη, το 1ο Γυμνάσιο για να συμμετέχουν στον εορτασμό της μέρας Σχολικού Αθλητισμού.Οι παίχτες αγωνίστηκαν με μαθητές του σχολείου και μίλησαν στα παιδιά για την αξία του Αθλητισμού στη ζωή μας.

Υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των γυμναστών του σχολείου κ.Μίσιου και κας Δράκου, διεξήχθησαν αγώνες μπάσκετ και βόλεϋ στο χώρο του σχολείου μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα του ΚΑΟ Κορίνθου και τον προπονητή τους που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του σχολείου μας ,αφιέρωσαν χρόνο και πρόσφεραν χαρά στους μαθητές μας!

Sep 10 2019

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2019-2020

Ο αγιασμός του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί αύριο 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9.30 π.μ.

Οι μαθητές ΔΕΝ θα παραλάβουν βιβλία.

Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά ,με υγεία και πρόοδο!

Ο Διευθυντής

Νανόπουλος Γεώργιος

 

May 21 2019

Η Β’ τάξη στην Αίγινα

Σε ένα πανέμορφο νησιώτικο προορισμό. έγινε φέτος η τελική εκδρομή της Β΄τάξης. Στην Αίγινα, τη μητέρα του Αιακού και προγιαγιά του Αχιλλέα κατά τη μυθολογία, νησί με σπουδαία ιδρύματα κατά την περίοδο του Καποδίστρια και τόπο ευλογημένο από τη διαμονή ενός ανθρώπου ταπεινού και ανεξίκακου του Αγίου Νεκταρίου. Τα μάτια μας και το μυαλό μας χόρτασαν όμορφες ανοιξιάτικες εικόνες ενώ μας μύρισε και λίγο καλοκαίρι κοσμοπολίτικο. Η χώρα  με πλήθος επισκεπτών αλλά και μαθητών από διάφορα σχολεία που περιδιάβαιναν στα παραδοσιακά σοκάκια ή δοκίμαζαν όλες τις γεύσεις στα παραλιακά καταστήματα, οι γραφικές άμαξες που έκαναν δειλά την εμφάνισή τους στους δρόμους, τα αραγμένα σκάφη στο λιμάνι που λόγχιζαν με τα λευκά κατάρτια τους το γαλανό ουρανό, η μονή της Αγίας Τριάδος με τον τάφο του Αγίου και το κελάκι του που μας συγκίνησε, ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Νεκταρίου στους πρόποδες ενός ολάνθιστου λοφίσκου, τα χωράφια με τις κατάφορτες φιστικιές που πρόβαλλαν σε κάθε στροφή του δρόμου στα μεσόγεια, ο αναστυλωμένος δωρικός ναός της Αφαίας (Αθηνάς) σε ένα πανέμορφο πευκόφυτο ύψωμα, ο ειδυλλιακός οικισμός της Αγίας Μαρίνας με τις νοστιμιές του αλλά και τη γραφική βραχώδη παραλία του μέχρι και τα γλαροπούλια που συνόδευαν το πλοίο μας στο ταξίδι της επιστροφής μας και ακροζυγιάζονταν στον άνεμο με τις ανοιχτές φτερούγες τους άφησαν αξέχαστες εντυπώσεις μέσα μας. Κι όλα  βέβαια συνοδεύτηκαν από σχετικές πληροφορίες και από τα ψυχαγωγικά μας ακούσματα και παιχνίδια μέσα στο λεωφορείο αλλά και το πλοίο. Λίγο απ’όλα είχε λοιπόν αυτή η εκπαιδευτική εκδρομή μας και ευχαριστούμε για τη διοργάνωσή της τον κο Διευθυντή, την κα Μπάκουλη, την κα Ρέλλου, την κα Παπαντωνίου, την κα Γκόλφου και την κα Δρίτσα που μας συνόδεψαν με υπομονή και κέφι. Καλή επιτυχία στις εξετάσεις και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

May 20 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α’ τάξης στην Αρχαία Επίδαυρο και στο Ναύπλιο

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 οι μαθητές της Α’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου πραγματοποίησαν ημερήσια ψυχαγωγική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Επιδαύρου και στο ιστορικό Ναύπλιο.
Στην εκδρομή συμμετείχαν οι μαθητές και των τεσσάρων τμημάτων.
Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν διδακτικός και ψυχαγωγικός. Συγκεκριμένα επιδιώχθηκε οι μαθητές να εμπεδώσουν και να επεκτείνουν την γνώση που είχαν διδαχθεί μέσω της παρατήρησης και της περιήγησης υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών τους στον αρχαιολογικό χώρο.
Αρχικά επισκεφτήκαμε το Αρχαίο Ασκληπιείο για να αποκτήσουν οι μαθητές αντίληψη του χώρου και μέσω της ξενάγησης και του πληροφοριακού φυλλαδίου, που τους μοιράστηκε, να κατανοήσουν τη διάταξη του χώρου, τους λόγους επιλογής, το μέγεθος των κτισμάτων και να το αναπλάσουν με τη φαντασία τους. Ακόμα θέλαμε να μάθουν πώς λειτουργούσε, αλλά και να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα και της θέσης και του ρόλου που ασκούσε στα αρχαία χρόνια , ως το σημαντικότερο κέντρο εφαρμοσμένης ιατρικής και θεραπείας ποικίλων ψυχοσωματικών ασθενειών.
Η επίσκεψη στο Μουσείο βοήθησε τους μαθητές να ολοκληρώσουν την νοητική αναπαράσταση της αρχιτεκτονικής των κτισμάτων συνδέοντας τα με τα εναπομείναντα εκθέματα και σχέδια.
Με την επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο, το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο του αρχαίου κόσμου, και την παρουσίαση των μερών του και της διάταξης επιχειρήθηκε η ενίσχυση της ιστορικής γνώσης μέσω της εμπειρίας.
Ήταν ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, στο μύθο και την ιστορία, στο όνειρο και την πραγματικότητα μέσα στο γαλήνιο φυσικό περιβάλλον με την ενεργοποίηση του νου και των αισθήσεων….
Η εκδρομή συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο πάντα υπέροχο, πολύβουο και αρχοντικό Ναύπλιο. Μαθητές και καθηγητές περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της παλαιάς πόλης και χαλάρωσαν στα γραφικά σοκάκια της με θέα το Παλαμήδι και το Μπούρτζι.
Η εκδρομή οργανώθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας για να αποχαιρετήσουμε ευχάριστα μια ακόμα δημιουργική και πλούσια σχολική χρονιά.
Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε η καθηγήτρια Γκότση Ειρήνη (φιλόλογος) και συνοδοί οι καθηγήτριες: Διαμαντοπούλου Ιωάννα (φιλόλογος), Βλάχου Μαρία (θεολόγος) και Τριανταφύλλου Αντιγόνη (αγγλικής φιλολογίας).
Την επιμέλεια των ενημερωτικών φυλλαδίων και της ξενάγησης είχε η κα. Γκότση.

May 08 2019

Έκθεση μαθητών:”Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο”

Στα πλαίσια του μαθήματος της ιστορίας της Β’ Γυμνασίου ,οι μαθητές αναζήτησαν πληροφορίες γύρω απ’την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο και εργάστηκαν ομαδικά για να παρουσιάσουν τις πληροφορίες και τα έργα τους.

Τα παιχνίδια,η ενδυμασία,η μουσική,ο γάμος,η εκπαίδευση ήταν κάποιοι απ’ τους τομείς που προσέγγισαν.

Η έκθεση των έργων τους φιλοξενήθηκε στην αίθουσα προβολών του σχολείου μας.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός:

Δημογέροντα Παναγιώτα,ΠΕ06

Apr 07 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Κόρινθο

Στις 20 Μαρτίου, μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα η Α’ Γυμνασίου επισκεφτήκαμε στα πλαίσια των μαθημάτων της ιστορίας και της νεοελληνικής γλώσσας την Αρχαία Κόρινθο. Μόλις φτάσαμε, χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες. Αρχικά ακούσαμε από τις υπεύθυνες καθηγήτριες λίγα λόγια για την ιστορία της Αρχαίας Κορίνθου ξεκινώντας από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι την απελευθέρωση από τους Τούρκους και τη δημιουργία του και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε από τις καθηγήτριές μας στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο συμπληρώνοντας φύλλα εργασίας.
Η εμπειρία μας ήταν ξεχωριστή καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία του τόπου μας και να δούμε από κοντά τα τόσο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε στον ναό του Απόλλωνα , που αποτελεί ίσως το σημαντικότερο ιστάμενο αρχαίο μνημείο της Πελοποννήσου και σηματοδοτεί τις απαρχές της εφαρμογής του δωρικού ρυθμού στη αρχαία αρχιτεκτονική. Μνημείο- σύμβολο της πόλης, έργο που αποδίδεται στον τύραννο της Κορίνθου Περίανδρο.
Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στο χωριό της Αρχαίας Κορίνθου, όπου ξεκουραστήκαμε, παίξαμε και απολαύσαμε τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.
Αρχηγός επίσκεψης : Δημοπούλου Κ. (ΠΕ02)
Συνοδοί : Γκόλφου Π. (ΠΕ03)
Διαμαντοπούλου Ι. (ΠΕ02)
Παπαντωνίου Γ. (ΠΕ02)

Apr 04 2019

Βράβευση μαθητών μας στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς “Θαλής” και “Ευκλείδης”

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές μας Μπίζτα Ιωάννη,της Β’ τάξης και Κιουρντέντι Εμιλιάνο ,της Γ’ τάξης , για τη συμμετοχή και επιτυχία τους στους πανελλήνιους διαγωνισμούς μαθηματικών “Θαλής” και “Ευκλείδης”,Οι μαθητές μας βραβεύτηκαν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά από σχολεία του νομού μας που διακρίθηκαν στους παραπάνω διαγωνισμούς,σε μια ωραιότατη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο 4ο Λύκειο Κορίνθου.

Να τους ευχηθούμε καλή πρόοδο και καλή συνέχεια!

Mar 26 2019

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών

Στις 20 Μαρτίου τρία τμήματα της Β΄τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Στην καρδιά του εγκεφάλου” . Το ενδιαφέρον και βιωματικό αυτό σεμινάριο που παρακολουθήσαμε σε δύο ομάδες διοργανώθηκε στο μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας από καθηγητές και φοιτητές του τμήματος της Βιολογίας. Διεισδύσαμε με παραστατικό και εύληπτο τρόπο στα μυστικά λειτουργίας του κέντρου ελέγχου όλου του ανθρωπίνου σώματος και μέσα από παιχνίδια, παρουσιάσεις, φωτογραφίες και βίντεο διακρίναμε αισθήσεις, κινήσεις και συναισθήματα, γνωρίσαμε τα είδη των εγκεφαλικών κυττάρων και τον τρόπο μετάδοσης των νευρικών μηνυμάτων, αναφερθήκαμε στους τρόπους καλής λειτουργίας του εγκεφάλου μας και συνειδητοποιήσαμε τις επιπτώσεις των εθισμών στη ζωή μας μέσα από ένα πολύ πρωτότυπο βίντεο. Ακόμη ψυχαγωγηθήκαμε στο παράπλευρο πάρκο της ειρήνης με κολατσιό και ομαδικά παιχνίδια και τέλος επισκεφθήκαμε την πλατεία Γεωργίου Α΄ στο κέντρο της πόλης. Θεωρούμε ότι ήταν μια ακόμα όμορφη εκδρομή μας που συνδέθηκε άμεσα με τα αντικείμενα της θεματικής εβδομάδας που διανύαμε. Συνοδοί μας ήταν οι καθηγήτριες κα Μπάκουλη, κα Ρέλλου, κα Τριανταφύλλου και κα Δημογέροντα.

Mar 04 2019

Πρόσκληση

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου προσκαλεί τους γονείς την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 18.30 μ.μ. στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: “Η ισορροπημένη διατροφή των εφήβων ως σύμμαχος στη σχολική και αθλητική απόδοση”.

Ομιλήτρια θα είναι η κα Σίσκογλου Ελευθερία,διαιτολόγος-διατροφολόγος,MSc στη διατροφή των ανθρώπων και στην αθλητική διατροφή,Master Practitioner στην αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών.

Σας περιμένουμε!

Mar 03 2019

Έκθεση:”Μνήμες Γαίας”-Διδακτική επίσκεψη Α’ τάξης

Η Α΄ τάξη του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου 2019.
Προορισμός των μαθητών ήταν το Ευγενίδειο Ίδρυμα και συγκεκριμένα η έκθεση «Μνήμες Γαίας» που πραγματοποιείται σε αυτό στο πλαίσιο της προβολής των γεωπάρκων.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επαφή των μαθητών μέσω της παρατήρησης και της ενημέρωσης με την ιστορία της Γης και η κατανόηση των μηχανισμών δημιουργίας διαφόρων φυσικών φαινομένων. Επιπλέον η περιήγηση στην έκθεση συνδυάστηκε, ειδικά για τους μαθητές, με την αρχαία ελληνική μυθολογία σε μια προσπάθεια κατανόησης των μηχανισμών ερμηνείας των φαινομένων από τους αρχαίους Έλληνες. Η σύγκριση επιστημονικού και μυθικού λόγου ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές της Α τάξης πού στόχευε στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της συνδυαστικής ικανότητας.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και συμμετείχαν εναλλάξ στην παρουσίαση.
Η επίσκεψη είχε συνδυαστεί με παράλληλο περίπατο στο χώρο του σύγχρονου κέντρου πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Οι μαθητές επισκέφτηκαν την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φάρο και περιηγήθηκαν στο χώρο του καναλιού του Πολιτιστικού Κέντρου.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής και Αρχαίας ελληνικής Γλώσσας αναφορικά με τα είδη αφήγησης.
Αρχηγός της εκδρομής ήταν η καθηγήτρια Γκότση Ειρήνη (φιλόλογος) και συνοδοί οι καθηγήτριες φιλόλογοι : Παπαντωνίου Γεωργία , Διαμαντοπούλου Ιωάννα και Δημοπούλου Κατερίνα.

Older posts «