Dec 17 2018

Μουσείο Ακρόπολης-Πλανητάριο:εκπαιδευτική επίσκεψη Β’ τάξης

Στις 11 Δεκεμβρίου τρία τμήματα της Β΄τάξης επισκέφθηκαν το μουσείο της Ακρόπολης και παρακολούθησαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα: «Μιλώντας με τα αρχαία» και «Στο εργαστήρι της γλυπτικής και του χρώματος.» Παρατηρήσαμε, γνωρίσαμε και συνομιλήσαμε με συγκεκριμένα εκθέματα από την αρχαϊκή ως την κλασσική εποχή και νιώσαμε λίγο σαν μικροί αρχαιολόγοι. Αφού απολαύσαμε ένα διάλειμμα στους γραφικούς πεζόδρομους κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, κατευθυνθήκαμε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα όπου παρακολουθήσαμε μια επίκαιρη και πολύ κατατοπιστική προβολή: «Το άστρο των Χριστουγέννων». Το θέμα της ταινίας μάλιστα πυροδότησε και μια ζωηρή συζήτηση στο λεωφορείο την ώρα της επιστροφής με πρωταγωνιστή το διευθυντή μας. Γεμάτοι νέες γνώσεις και εμπειρίες μαθητές και καθηγητές ολοκληρώσαμε αισίως άλλη μία διδακτική μας επίσκεψη και φέτος.

Αρχηγός επίσκεψης:Νανόπουλος Γεώργιος,διευθυντής

Συνοδοί εκπαιδευτικοί:

Μπάκουλη Μαργαρίτα,φυσικός,

Παπαντωνίου Γεωργία,φιλόλογος,

Ρέλλου Βιολέττα,φιλόλογος.

Dec 06 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη Α’ τάξης στις Μυκήνες-Παλαμήδι

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου η Α’  τάξη με σύσσωμη συμμετοχή πραγματοποίησε την πρώτη διδακτική της επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας, στις Μυκήνες- Παλαμήδι- Ναύπλιο.
Έχοντας θεωρητικά γνωρίσει τον Μυκηναικό Πολιτισμό οι μαθητές θαύμασαν από κοντά τα μνημειώδη αρχαιολογικά ευρήματα στις Μυκήνες.
Με την βοήθεια δύο εξαιρετικών ξεναγών επισκεφτήκαμε αρχικά το Μουσείο των Μυκηνών.
Χωρισμένοι σε δύο ομάδες γνωρίσαμε την ιστορία του Μυκηναικού κόσμου μέσα από τα πλούσια αντικείμενα οικιακής χρήσης,πολέμου, νεκρικών τελετουργιών και άλλα.
Επίσης εντύπωση προκάλεσαν τα χρυσά  προσωπικά αντικείμενα -αντίγραφα -από τους περίφημους βασιλικούς τάφους.
Προβληματιστήκαμε με διάφορα ευρήματα όπως οι μικρές λάρνακες, ενθουσιαστήκαμε με άλλα όπως τα μπιμπερό της εποχής.
Νιώσαμε περήφανοι για την εφευρετικότητα των προγόνων μας.
Στην συνέχεια παρότι ο αέρας ήταν κρύος οδηγηθήκαμε στην Ακρόπολη περνώντας την ονομαστή Πύλη των Λεόντων.
Έκπληξη προκάλεσαν τα κυκλώπεια τείχη καθώς και η τοποθεσία που είναι χτισμένη
η Ακρόπολη ανάμεσα σε δύο βουνά.
Φτάσαμε μέχρι το μέγαρο και οι φωτογραφίες αμέτρητες.
Φεύγοντας από την Ακρόπολη επισκεφτήκαμε το θησαυρό του Ατρέα ή αλλιώς θολωτό τάφο του Αγαμέμνονα.
Οδηγηθήκαμε στο πανέμορφο Παλαμήδι .
Η ατμόσφαιρα πανηγυρική καθώς το εκκλησάκι στο εσωτερικό του κάστρου
εόρταζε την μνήμη του Απόστολου Ανδρέα.
Προσκυνήσαμε και επισκεφτήκαμε την φυλακή στην οποία φυλακίστηκαν ο Θ.Κολοκοτρώνης και ο Πλαπούτας.
Η θέα από εκεί ψηλά μαγευτική.
Με στάση στην πόλη του Ναυπλίου για περπάτημα και κολατσιό έκλεισε όμορφα η επίσκεψή μας.
Συνοδοί μας : οι καθηγήτριες  Βλάχου Μαρία- Γκότση Ειρήνη- Δημοπούλου Κατερίνα- Διαμαντοπούλου Ιωάννα

Dec 03 2018

3 Δεκεμβρίου:Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ!

Μια ωραιότατη πρωτοβουλία των καθηγητριών του τμήματος ένταξης Δρίτσα Κων/νας και Χαρέλλη Φιλίτσας για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.Πάνω στο δέντρο της αλληλεγγύης οι μαθητές πρόσθεσαν το όνομά τους δηλώνοντας την αποδοχή του μηνύματος:Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί αλλά είμαστε όλοι ίσοι!

Nov 10 2018

Ψηφιακή αφίσα

Η καλύτερη ψηφιακή αφίσα της Β΄ τάξης για τα αξιοθέατα του νομού μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας. Εργασία της μαθήτριας Ανθής Κουρή,του Β3.

Nov 09 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

Την περασμένη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου,  η Γ΄ τάξη   πραγματοποίησε  την πρώτη διδακτική της επίσκεψη εκτός νομού στην Αθήνα. Αρχικά επισκέφθηκε το “μουσείο σχολικής ζωής και εκπαίδευσης”  στην οδό Τριπόδων για έναν γραφικό περίπατο στην αρχαιότερη συνοικία της Ευρώπης , την Πλάκα. Ο κεφάτος ξεναγός μας, ο συγγραφέας κος Στοφόρος με πολύ παραστατικό τρόπο μας κατατόπισε για διάφορα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής και μας διηγήθηκε αξιοσημείωτα περιστατικά  που συνδέονται με την νεώτερη ιστορία της Αθήνας. Τέτοια ήταν το μνημείο του Λυσικράτη, τα Αναφιώτικα, η σημαία της Ακρόπολης, η εξαρχία του Παναγίου Τάφου, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά με την ιστορική της καμπάνα κ.α. Στην επιστροφή αφού καθίσαμε στα ξύλινα θρανία του παλιού καιρού ξαναζήσαμε νοσταλγικές στιγμές του παλιού καλού αλλά αυστηρού ελληνικού σχολείου.

Μετά την απαραίτητη γευσιγνωσία στην πλατεία Μοναστηρακίου είχε σειρά η επίσκεψή μας στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Αρχικά παρακολουθήσαμε μια ενδιαφέρουσα προβολή με τις ανάλογες ερωτήσεις για την ιστορία του κτηρίου της Βουλής και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.Στη συνέχεια καθισμένους στα ξύλινα έδρανα της αίθουσας της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ίσως για μοναδική φορά στη ζωή μας, μας χαιρέτησε βουλευτής της κυβέρνησης από το νομό μας και μας ξενάγησε η αρμόδια υπάλληλος των εκπαιδευτικών επισκέψεων, απαντώντας παράλληλα και στις απορίες μας. Τέλος αφού φωτογραφηθήκαμε μέσα και έξω από το ιστορικό αυτό κτήριο της δημοκρατίας, αναχωρήσαμε γεμάτοι γνώσεις και ξεχωριστές εμπειρίες από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Τους μαθητές συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου κος Νανόπουλος,η κα Ρέλλου,φιλόλογος,η κα Βλάχου,θεολόγοςκαι η κα Δρίτσα,μαθηματικός.

Nov 02 2018

Joyeux Halloween!

Οι μαθητές του Β2 γιόρτασαν το Halloween την ώρα των Γαλλικών!

Nov 02 2018

Εορτασμός Εθνικής Επετείου

Το φετινό εορτασμό της εθνικής μας επετείου αφιερώσαμε σε μια διαφορετική περίοδο από την πλούσια ελληνική ιστορία μας, στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913, που αποτελεί τον ηρωικό πρόλογο της εποποιίας του 1940-41.Οκτώβριο ξεκίνησε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, Οκτώβριο και ο πρώτος Βαλκανικός(Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας). Αλλά και Οκτώβριο έγινε και η πολυπόθητη απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.Μέσα λοιπόν από  αφηγήσεις, μαρτυρίες,ποιήματα,τραγούδια και χορούς μάθαμε για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και των νησιών του Β.Α. Αιγαίου. Γνωρίσαμε σπουδαία πρότυπα αγωνιστικότητας και φιλοπατρίας που θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα για τον εδαφικό και πληθυσμιακό διπλασιασμό της Ελλάδας.Και πιστεύουμε πως αν και κουραστήκαμε λίγο αναπτερώθηκε αρκετά το εθνικό μας φιλότιμο μέσα σε καιρούς δύσκολους και συνειδητοποιήσαμε πως αν και τότε η χώρα μας είχε περάσει δύσκολες εποχές αυτό δεν την εμπόδισε να φτάσει στην εθνική της αναγέννηση. Συγχαρητήρια στους 50 και πλέον μαθητές που συμμετείχαν!

Oct 03 2018

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σήμερα Τετάρτη,3 Οκτωβρίου,στα πλαίσια της ημέρας σχολικού αθλητισμού,επισκέφτηκε το σχολείο μας τμήμα της γυναικείας ομάδας πετοσφαίρισης της Κορίνθου,(ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ) και έπαιξαν με μαθήτριες του σχολείου μας έναν υποδειγματικό αγώνα χαρίζοντας χαμόγελα και ενθουσιασμό στα παιδιά!

Έπειτα πραγματοποιήθηκαν αγώνες μπάσκετ και βόλεϋ κοριτσιών και αγοριών ανάμεσα στα τμήματα της δευτέρας και της τρίτης τάξης,υπό την καθοδήγηση και διατησία του καθηγητή φυσικής αγωγής κ.Μίσιου και της φιλολόγου κας Χαρέλλη.

 

 

 

Oct 02 2018

Επιστροφή στα θρανία…

«Μορφώνω δεν θα πει μόνο οπλίζω τον νέο άνθρωπο για τον αγώνα της ζωής, αλλά (προπάντων) ευγενίζω την ψυχή του, βαθαίνω την αντίληψή του για τον κόσμο … τον κάνω πιο άνθρωπο».

Ευάγγελος Παπανούτσος

Jun 05 2018

Παράδοση βαθμολογίας και τελική έκδοση αποτελεσμάτων

Ενημερώνουμε τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας ότι αύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου θα δοθούν οι βαθμοί των τετραμήνων από τις 13:00μ.μ.-14:00μ.μ.

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου μετά τη 1 το μεσημέρι θα έχουμε την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Older posts «