Monthly Archive: September 2020

Sep 19 2020

Πρόγραμμα Δευτέρας-Τρίτης

Sep 17 2020

Κλειστά τα σχολεία αύριο στο δήμο Κορινθίων

 

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και αθλητικών χώρων δ. Κορινθίων

Sep 16 2020

Μήνυμα του κ.Δημάρχου Νανόπουλου Βασίλειου

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές,

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά κάτω από ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες για όλους μας. Η πανδημία είναι η πραγματικότητα στην οποία όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε διασφαλίζοντας την υγεία μας, την υγεία των διπλανών μας και βεβαίως την αδιάλειπτη λειτουργία των σχολείων μας, κάθε δραστηριότητας της ζωής μας.
Είναι ευθύνη όλων μας! Κι αυτός ο στόχος θα πρέπει να προστεθεί σ εκείνους που κάθε άλλη χρονιά θέτουμε όλοι μας. Οι μαθητές στόχους για απόκτηση γνώσεων και εφοδίων, οι εκπαιδευτικοί για την αρτιότερη και πληρέστερη παροχή τους, οι γονείς για υποστήριξη και δημιουργική συμπαράσταση και εμείς από την πλευρά μας ως αιρετοί στόχους για άρτιες υποδομές και υπηρεσίες προς όλους εσάς.
Ο Δήμος και οι Σχολικές Επιτροπές είναι στο πλευρό και στην διάθεση σας. Ως ώρας έχουμε προχωρήσει στην καταγραφή όλων των αναγκών των σχολικών ομάδων και τις ενέργειες που καθιστούν ασφαλείς και λειτουργικές σε κάθε επίπεδο τις σχολικές μονάδες. Συνεργαζόμαστε στενά με τους διευθυντές και τους γονείς καθημερινά ώστε να αναβαθμίσουμε τα σχολεία μας, να δημιουργήσουμε και νέα, να δώσουμε σε εσάς τους μαθητές μας εκείνες τις συνθήκες στις οποίες θα μπορέσετε απρόσκοπτα να εργαστείτε για την απόκτηση της γνώσης που θα σας οδηγήσει στο μέλλον. Η προσπάθεια μας θα είναι συνεχής το ίδιο και η παρουσία μας.
Θέλω από καρδιάς να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά! Να σας ευχηθώ να έχετε υγεία και πείσμα για την επίτευξη των στόχων σας .
Θέλω όμως επίσης να σας ζητήσω να έχετε υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του εαυτού σας, των συμμαθητών σας, των δασκάλων σας, όλων όσων συναναστρέφεστε.
Φορέστε την μάσκα σας, κρατήστε τις αποστάσεις που πρέπει, τηρείστε όλους τους κανόνες υγιεινής. Μόνο έτσι θα είμαστε όλοι καθημερινά παρόντες, υγιείς και προσηλωμένοι στους στόχους μας! Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Κορινθίων
Βασίλης Νανόπουλος

Sep 16 2020

Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο μας, σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι μαθητές, αρχικά ,ενημερώθηκαν για τις νέες συνθήκες,τον τρόπο εισόδου και εξόδου στους χώρους του σχολείου κατά την έναρξη ,διάρκεια και λήξη των μαθημάτων.Οι καθηγητές τους μοίρασαν τις μάσκες που παραχώρησε το υπουργείο και τα βιβλία για τις νέες τους τάξεις.

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν  ο βουλευτής του νομού Κορινθίας κ.Ψυχογιός και η κα Κόρκα-Κώνστα,Περιφερειακή Σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού.Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου,παρόντες ήταν αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία σε όλους και καλή πρόοδο σε μια δύσκολη σχολική χρονιά!

 

Sep 11 2020

Ενημέρωση για την έναρξη του νέου σχολικού έτους

Κόρινθος 11-09 – 2020

ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Αγαπητοί μου μαθητές , γονείς και κηδεμόνες τους
Ο Διευθυντής του σχολείου Νανόπουλος Γεώργιος,
η Υποδιευθύντρια Ραβανίδου Θεοδώρα
και οι καθηγητές σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά.
Σας περιμένουμε καλώς να ορίσετε στο σχολείο μας την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 08.20 πμ για την έναρξη των μαθημάτων και τον καθιερωμένο Αγιασμό.
Ευχή όλων μας είναι γρήγορα να επανέλθει η κανονικότητα στη σχολική ζωή αλλά και στην κοινωνία μας που βιώνει εφιαλτικές καταστάσεις
Σας γνωρίζουμε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και την πρόοδο των παιδιών σας. Χρειαζόμαστε όμως και την βοήθεια σας.
Την Δευτέρα θα έλθουν οι μαθητές και οι γονείς τους από την είσοδο που είναι στον κάθετο παράδρομο της οδού Άργους προς την πλευρά του πρώην στρατοπέδου νέο κτίριο, δίφυλλη πόρτα.
Οι μαθητές και οι κηδεμόνες θα φορούν υποχρεωτικά δική τους μάσκα την πρώτη μέρα.
Επίσης να έχουν και μία σάκα για τα βιβλία που θα λάβουν την Δευτέρα.
Θα γίνουν 3 ώρες μάθημα στις τάξεις και στις 11.00 πμ θα γίνει ο Αγιασμός και μετά οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 11.30πμ. Οι μαθητές θα ενημερωθούν από το σχολείο για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούν.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

3_Checklist για μαθητες ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ

1_Checklist ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΕ_ΔΕ

Sep 09 2020

Οδηγίες για την χρήση μάσκας

Ανοίξτε το παρακάτω έγγραφο για την ορθή χρήση μάσκας στο Γυμνάσιο.

7 Οδηγι-ες μα-σκας για_ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ- ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

Η υπεύθυνη στάση όλων μας θα βοηθήσει να επανέλθει  γρήγορα η κανονικότητα στη ζωή μας!

Θα ακολουθήσουν νέες αναρτήσεις σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ,τον αγιασμό και την προσέλευση των μαθητών στον χώρο του σχολείου τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβίου.