Monthly Archive: January 2020

Jan 26 2020

Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης

Το 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου,ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Unesco ως μέλος του δικτύου συνεργαζόμενων σχολείων της, γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης ,την Παρασκευή στις 24 Ιανουαρίου.

Οι μαθητές μας σχεδίασαν,έγραψαν μηνύματα και ποιήματα με θέμα: “Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης:Πλανήτης-Άνθρωποι-Ευημερία-Ειρήνη”.Τα έργα τους ήταν στη γαλλική και αγγλική γλώσσα και παρουσιάστηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
” Ένα παιδί,ένας δάσκαλος,ένα βιβλίο και ένα στυλό μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο
Μαλάλα Γιουσαφζάι
Αγγελιοφόρος της Ειρήνης του ΟΗΕ

 

 

 

Jan 26 2020

Κοπή πίτας 2020

Ο διευθυντής κος Νανόπουλος πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή πίτας στο σχολείο μας.Ευχήθηκε στο σύλλογο καλή χρονιά με υγεία,υπομονή και πρόοδο.Ας ελπίσουμε το 2020 να κυλήσει για όλους,εκπαιδευτικούς,μαθητές,γονείς και κηδεμόνες,ήρεμα και δημιουργικά!

Jan 15 2020

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός:200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Φέτος το σχολείο μας παίρνει για πρώτη φορά μέρος στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό:  200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση . Η ταινία που δημιουργήθηκε έχει τίτλο: Ο στρατηγός Ι. Μακρυγιάννης εμπνέει τους νέους. Είναι βασισμένη σε αποσπάσματα παλαιότερης θεατρικής παράστασης του σχολείου μας με τίτλο ” Στα μετερίζια της ελευθερίας και της δημοκρατίας” Συντελεστές και πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι μαθητές της Γ΄ τάξης Φίλης Αναστάσης και Τότα Ρετζίνα και υπεύθυνη καθηγήτρια η κα Β. Ρέλλου Read the rest of this entry »

Jan 12 2020

Παραγωγή “ημερολογίου”στην τάξη:εργασίες μαθητών

Κείμενα μαθητών για την μάνα με αφορμή το κείμενο της Πέρλ Μπακ .

Παραγωγή «ημερολογίου» στην τάξη.
Κείμενο 1ο
Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Διαβάζοντας αυτό το κείμενο συνειδητοποίησα πως οι ήρωες δεν βρίσκονται στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας , αλλά στην καθημερινή απλή ζωή. Η μάνα ήταν μια καθημερινή ηρωίδα, ένας άνθρωπος που πρόσφερε συνεχώς σε όλους τους άλλους χωρίς καν να έχει απαιτήσεις. Αυτό με έκανε να σκεφτώ αν γνωρίζω κι εγώ κάποιον τέτοιο ήρωα. Και ναι, η απάντηση είναι θετική. Η μητέρα μου, όπως κι άλλες πολλές μητέρες που γνωρίζω, δίνουν τον δικός τους αγώνα. Προσπαθούν να μας ικανοποιήσουν όλους, παιδιά, συζύγους, σκυλιά, γατιά, πεθερούς, πεθερές, όλους. Δεν θέλουν να αφήσουν κανένα παραπονεμένο. Γιατί έτσι είναι οι μητέρες, αδιάκοπη προσφορά και ανιδιοτελής αγάπη, από αυτό το υλικό είναι δημιουργημένες. Είναι λυπηρό, λοιπόν, που κάποιες φορές δεν ανταμείβονται όπως τους αρμόζει. Θα προσπαθώ να βοηθάω και να επαινώ την μητέρα μου για την καθημερινή της προσπάθεια, ώστε να της δίνω κι εγώ κουράγιο, θάρρος και να την εμψυχώνω. Θα προσπαθώ να της ανταποδώσω έστω και στο ελάχιστο όλα αυτά που μου έχει προσφέρει, το υπόσχομαι..
Ζελιαναίου Κατερίνα, μαθήτρια Β1
Κείμενο 2ο
?.Σήμερα γνώρισα μια γυναίκα που είναι αλήθεια ένα πρότυπο μητέρας και συζύγου, η οποία βρίσκει κάτι καλό και χρήσιμο για όλους γύρω της. Η ζωή της , εννοείται πως είναι δύσκολη, μα αυτή δεν παραπονιέται για τίποτα , ούτε το βάζει κάτω. Ζει την κάθε μέρα με ευτυχία. Όταν γνώρισα αυτή τη γυναίκα έκανα μια σύγκριση με τις σημερινές μητέρες και κυρίως την δική μου. Από τότε ,όμως, οι εποχές έχουν αλλάξει. Οι σημερινοί γονείς δε βρίσκουν τη χαρά πουθενά και συνέχεια παραπονιούνται για υλικά αγαθά που δεν έχουν ή για τα χρήματα. Πια έχουμε ξεχάσει τι θα πει ζω με χαρά και ευτυχία.
Αθητάκη Ιουλία, μαθήτρια Β1
Κείμενο 3ο
Αγαπητό ημερολόγιο,
Γι? αυτή τη γυναίκα έχω να πω αρκετά πράγματα. Είναι πολύ οργανωτική και επιμελής γυναίκα. Δε σκέφτεται μόνο το συμφέρον της, όπως κάνουν κάποιες άλλες γυναίκες. Δε ντρέπεται για τον άντρα της, όποιος κι αν είναι αυτός, ό,τι χαρακτήρα και να έχει. Δεν έχει πετάξει την πεθερά της έξω από το σπίτι, όπως κάποιες άλλες που τις πάνε στα γηροκομεία. Αυτό δηλώνει ότι η μάνα αγαπάει την πεθερά της και τη σέβεται. Και τέλος έχει όρεξη για δουλειά και να φροντίσει την οικογένειά της . Όμως οι σημερινές γυναίκες και μάνες είναι διαφορετικές. Τα περιμένουν όλα από τους άντρες τους. Δεν καθαρίζουν τα σπίτια τους , ούτε φροντίζουν τα παιδιά τους σωστά. Δε νοιάζονται να τα αναθρέψουν και να τα κάνουν καλά παιδιά για να είναι σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία αργότερα. Και τέλος δε σέβονται τους γονείς των αντρών τους και τους θεωρούν κακούς.
Βαλσάμης Θανάσης, μαθητής Β1