Monthly Archive: March 2019

Mar 26 2019

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών

Στις 20 Μαρτίου τρία τμήματα της Β΄τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Στην καρδιά του εγκεφάλου” . Το ενδιαφέρον και βιωματικό αυτό σεμινάριο που παρακολουθήσαμε σε δύο ομάδες διοργανώθηκε στο μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας από καθηγητές και φοιτητές του τμήματος της Βιολογίας. Διεισδύσαμε με παραστατικό και εύληπτο τρόπο στα μυστικά λειτουργίας του κέντρου ελέγχου όλου του ανθρωπίνου σώματος και μέσα από παιχνίδια, παρουσιάσεις, φωτογραφίες και βίντεο διακρίναμε αισθήσεις, κινήσεις και συναισθήματα, γνωρίσαμε τα είδη των εγκεφαλικών κυττάρων και τον τρόπο μετάδοσης των νευρικών μηνυμάτων, αναφερθήκαμε στους τρόπους καλής λειτουργίας του εγκεφάλου μας και συνειδητοποιήσαμε τις επιπτώσεις των εθισμών στη ζωή μας μέσα από ένα πολύ πρωτότυπο βίντεο. Ακόμη ψυχαγωγηθήκαμε στο παράπλευρο πάρκο της ειρήνης με κολατσιό και ομαδικά παιχνίδια και τέλος επισκεφθήκαμε την πλατεία Γεωργίου Α΄ στο κέντρο της πόλης. Θεωρούμε ότι ήταν μια ακόμα όμορφη εκδρομή μας που συνδέθηκε άμεσα με τα αντικείμενα της θεματικής εβδομάδας που διανύαμε. Συνοδοί μας ήταν οι καθηγήτριες κα Μπάκουλη, κα Ρέλλου, κα Τριανταφύλλου και κα Δημογέροντα.

Mar 04 2019

Πρόσκληση

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου προσκαλεί τους γονείς την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 18.30 μ.μ. στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: “Η ισορροπημένη διατροφή των εφήβων ως σύμμαχος στη σχολική και αθλητική απόδοση”.

Ομιλήτρια θα είναι η κα Σίσκογλου Ελευθερία,διαιτολόγος-διατροφολόγος,MSc στη διατροφή των ανθρώπων και στην αθλητική διατροφή,Master Practitioner στην αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών.

Σας περιμένουμε!

Mar 03 2019

Έκθεση:”Μνήμες Γαίας”-Διδακτική επίσκεψη Α’ τάξης

Η Α΄ τάξη του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου 2019.
Προορισμός των μαθητών ήταν το Ευγενίδειο Ίδρυμα και συγκεκριμένα η έκθεση «Μνήμες Γαίας» που πραγματοποιείται σε αυτό στο πλαίσιο της προβολής των γεωπάρκων.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επαφή των μαθητών μέσω της παρατήρησης και της ενημέρωσης με την ιστορία της Γης και η κατανόηση των μηχανισμών δημιουργίας διαφόρων φυσικών φαινομένων. Επιπλέον η περιήγηση στην έκθεση συνδυάστηκε, ειδικά για τους μαθητές, με την αρχαία ελληνική μυθολογία σε μια προσπάθεια κατανόησης των μηχανισμών ερμηνείας των φαινομένων από τους αρχαίους Έλληνες. Η σύγκριση επιστημονικού και μυθικού λόγου ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές της Α τάξης πού στόχευε στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της συνδυαστικής ικανότητας.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και συμμετείχαν εναλλάξ στην παρουσίαση.
Η επίσκεψη είχε συνδυαστεί με παράλληλο περίπατο στο χώρο του σύγχρονου κέντρου πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Οι μαθητές επισκέφτηκαν την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φάρο και περιηγήθηκαν στο χώρο του καναλιού του Πολιτιστικού Κέντρου.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής και Αρχαίας ελληνικής Γλώσσας αναφορικά με τα είδη αφήγησης.
Αρχηγός της εκδρομής ήταν η καθηγήτρια Γκότση Ειρήνη (φιλόλογος) και συνοδοί οι καθηγήτριες φιλόλογοι : Παπαντωνίου Γεωργία , Διαμαντοπούλου Ιωάννα και Δημοπούλου Κατερίνα.