Monthly Archive: November 2018

Nov 10 2018

Ψηφιακή αφίσα

Η καλύτερη ψηφιακή αφίσα της Β΄ τάξης για τα αξιοθέατα του νομού μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας. Εργασία της μαθήτριας Ανθής Κουρή,του Β3.

Nov 09 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

Την περασμένη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου,  η Γ΄ τάξη   πραγματοποίησε  την πρώτη διδακτική της επίσκεψη εκτός νομού στην Αθήνα. Αρχικά επισκέφθηκε το “μουσείο σχολικής ζωής και εκπαίδευσης”  στην οδό Τριπόδων για έναν γραφικό περίπατο στην αρχαιότερη συνοικία της Ευρώπης , την Πλάκα. Ο κεφάτος ξεναγός μας, ο συγγραφέας κος Στοφόρος με πολύ παραστατικό τρόπο μας κατατόπισε για διάφορα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής και μας διηγήθηκε αξιοσημείωτα περιστατικά  που συνδέονται με την νεώτερη ιστορία της Αθήνας. Τέτοια ήταν το μνημείο του Λυσικράτη, τα Αναφιώτικα, η σημαία της Ακρόπολης, η εξαρχία του Παναγίου Τάφου, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά με την ιστορική της καμπάνα κ.α. Στην επιστροφή αφού καθίσαμε στα ξύλινα θρανία του παλιού καιρού ξαναζήσαμε νοσταλγικές στιγμές του παλιού καλού αλλά αυστηρού ελληνικού σχολείου.

Μετά την απαραίτητη γευσιγνωσία στην πλατεία Μοναστηρακίου είχε σειρά η επίσκεψή μας στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Αρχικά παρακολουθήσαμε μια ενδιαφέρουσα προβολή με τις ανάλογες ερωτήσεις για την ιστορία του κτηρίου της Βουλής και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.Στη συνέχεια καθισμένους στα ξύλινα έδρανα της αίθουσας της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ίσως για μοναδική φορά στη ζωή μας, μας χαιρέτησε βουλευτής της κυβέρνησης από το νομό μας και μας ξενάγησε η αρμόδια υπάλληλος των εκπαιδευτικών επισκέψεων, απαντώντας παράλληλα και στις απορίες μας. Τέλος αφού φωτογραφηθήκαμε μέσα και έξω από το ιστορικό αυτό κτήριο της δημοκρατίας, αναχωρήσαμε γεμάτοι γνώσεις και ξεχωριστές εμπειρίες από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Τους μαθητές συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου κος Νανόπουλος,η κα Ρέλλου,φιλόλογος,η κα Βλάχου,θεολόγοςκαι η κα Δρίτσα,μαθηματικός.

Nov 02 2018

Joyeux Halloween!

Οι μαθητές του Β2 γιόρτασαν το Halloween την ώρα των Γαλλικών!

Nov 02 2018

Εορτασμός Εθνικής Επετείου

Το φετινό εορτασμό της εθνικής μας επετείου αφιερώσαμε σε μια διαφορετική περίοδο από την πλούσια ελληνική ιστορία μας, στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913, που αποτελεί τον ηρωικό πρόλογο της εποποιίας του 1940-41.Οκτώβριο ξεκίνησε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, Οκτώβριο και ο πρώτος Βαλκανικός(Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας). Αλλά και Οκτώβριο έγινε και η πολυπόθητη απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.Μέσα λοιπόν από  αφηγήσεις, μαρτυρίες,ποιήματα,τραγούδια και χορούς μάθαμε για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και των νησιών του Β.Α. Αιγαίου. Γνωρίσαμε σπουδαία πρότυπα αγωνιστικότητας και φιλοπατρίας που θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα για τον εδαφικό και πληθυσμιακό διπλασιασμό της Ελλάδας.Και πιστεύουμε πως αν και κουραστήκαμε λίγο αναπτερώθηκε αρκετά το εθνικό μας φιλότιμο μέσα σε καιρούς δύσκολους και συνειδητοποιήσαμε πως αν και τότε η χώρα μας είχε περάσει δύσκολες εποχές αυτό δεν την εμπόδισε να φτάσει στην εθνική της αναγέννηση. Συγχαρητήρια στους 50 και πλέον μαθητές που συμμετείχαν!