Monthly Archive: March 2018

Mar 30 2018

Εργασία στο μάθημα της Βυζαντινής Ιστορίας,Β’ τάξη

Ένα εξαιρετικό έργο της μαθήτριάς μας Παναγοπούλου Αναστασίας,του Β2.

Mar 30 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μεγαλόπολη

Την Τρίτη 27 Μαρτίου τα τμήματαΒ1,Β2, Γ3 του σχολείου μας επισκέφθηκαν το ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Αρχικά οι μαθητές περιηγήθηκαν στη μεγάλη έκταση των ορυχείων, όπου πληροφορήθηκαν από έναν υπάλληλο τον τρόπο δημιουργίας του λιγνίτη που αποτελεί την καύσιμη ύλη του εργοστασίου για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, τον τρόπο λειτουργίας του εργοταξίου, τις μονάδες παραγωγής και τις δυνατότητες που έχει το εργοστάσιο για την κάλυψη των αναγκών της χώρας. Στη συνέχεια ένας κύριος με την ειδικότητα του χημικού μηχανικού μας ξενάγησε γύρω από τους χώρους και τις υψικαμίνους του εργοστασίου και μάλιστα ανεβήκαμε στον πύργο που συντονίζεται ηλεκτρονικά η αποθείωση των καυσαερίων ώστε να μην επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία που άρχισε να εφαρμόζεται από το 2009 και βελτίωσε αισθητά την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα γίνεται και ανακύκλωση-επαναχρησιμοποίηση σχεδόν όλων των αποβλήτων της καύσης του λιγνίτη όπως και αποκατάσταση των τεράστιων επίγειων ορυχείων μετά την αφαίρεση του μαύρου γαιάνθρακα. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψή στην όμορφη πεζοδρομημένη Τρίπολη για φαγητό και ξεκούραση. Συνοδοί καθηγητές ήταν ο κ. Πανταζής, η κα Μπάκουλη, η κα Ρέλλου και η κα Δρίτσα.

Mar 19 2018

Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

Mar 18 2018

Εβδομάδα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Κάθε χρόνο η 6η Μαρτίου καθιερώνεται ως μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.Φέτος,έπειτα από οδηγίες του υπουργείου,αφιερώθηκαν διδακτικές ώρες έως και την Παρασκευή 9 Μαρτίου για τη συζήτηση-ανάλυση του φαινομένου,την καλλιτεχνική έκφραση των μαθητών/τριών,τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων αλλά και την προσπάθεια εύρεσης λύσεων ή διεξόδων σε πιθανά σενάρια σχολικού εκφοβισμού.Ας πιστέψουμε ,λοιπόν ,στην πραγματική δύναμη της παιδείας ως το μαγικό ραβδί που θα συμβάλλει στην πολιτισμένη διαχείριση κάθε δυσάρεστης κατάστασης,μακρυά από κάθε μορφή έκφρασης της βίας.

Mar 18 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α’ Γυμνασίου

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης επισκέφθηκαν ,στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας,το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Κόρινθο και το κέντρο Γραμμή του Χρόνου,στην Ποσειδωνία Κορίνθου.

Οι μαθητές/τριες, αφού μοιράστηκαν σε ομάδες, με τη βοήθεια των συνοδών καθηγητριών αλλά και των υπευθύνων του μουσείου συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας με βάση τα εκθέματα στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου.Έπειτα επισκέφθηκαν το κέντρο Γραμμή του Χρόνου,στην περιοχή Ποσειδωνία της Κορίνθου,όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα “6 χιλιόμετρα:Από την Αρχαία Δίολκο…στη Διώρυγα της Κορίνθου”.Μέσω της ιστοριογραμμής έκαναν ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα στους αιώνες με τη βοήθεια φωτογραφιών,κειμένων,βιωματικής προσέγγισης,επιστήμης και τεχνολογίας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Θεοδωράτου Ευγενία ,ΠΕ02, Δημογέροντα Παναγιώτα,ΠΕ06

Read the rest of this entry »

Mar 08 2018

Διάκριση μαθητών στο διαγωνισμό μαθηματικών ” Ο Θαλής 2017-2018″

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος εκπαιδευτικών του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου συγχαίρει τους μαθητές του σχολείου μας Κιουρτντέτι Εμιλιάνο,της Β’ τάξης και Κολκολάρη Αθηνά,της Γ’ τάξης,που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό μαθηματικών “Ο Θαλής:2017-2018” και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση στο διαγωνισμό “Ευκλείδης”.