Category Archive: Ημερίδες – Διαλέξεις

Mar 04 2019

Πρόσκληση

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου προσκαλεί τους γονείς την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 18.30 μ.μ. στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: “Η ισορροπημένη διατροφή των εφήβων ως σύμμαχος στη σχολική και αθλητική απόδοση”.

Ομιλήτρια θα είναι η κα Σίσκογλου Ελευθερία,διαιτολόγος-διατροφολόγος,MSc στη διατροφή των ανθρώπων και στην αθλητική διατροφή,Master Practitioner στην αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών.

Σας περιμένουμε!

Feb 20 2019

“Αποτελεσματική επικοινωνία κατά τη σχολική και εφηβική ηλικία”

Σήμερα 20 Φεβρουαρίου 2019,στην αίθουσα προβολών του σχολείου μας ,η ψυχολόγος κα Βέργου Ελεονώρα μίλησε σε γονείς και εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες και τις δυσκολίες στην επικοινωνία των παιδιών κατά τη σχολική και εφηβική ηλικία.

Ύστερα από πρόσκληση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου,η κα Βέργου ανταποκρίθηκε άμεσα ,δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στο χτίσιμο αρμονικών οικογενειακών σχέσεων ανάμεσα σε γονείς και εφήβους μέσα από μια αποτελεσματικότερη και ουσιαστική επικοινωνία.

 

Dec 23 2015

Επίσκεψη της ψυχολόγου κ.Λαζανά με θέμα το άγχος

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας η ψυχολόγος κα Λαζανά Ολυμπιάννα και στα πλαίσια του μαθήματος Βιωματικές Δράσεις…

 

περισσότερα στο περιοδικό μας

Apr 30 2015

Ένα «Διαφορετικό» ταξίδι στα μονοπάτια της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας

Στις 11/3/2015 το σχολείο μας άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί την κα Βασιλική Ευστρατιάδου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και πρόεδρο της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, που προσκλήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Νεότερης Ιστορίας, με σκοπό να μιλήσει στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου για τη Μικρά Ασία, τον πολιτισμό της , τις αιματηρές μνήμες του 1922 αλλά και τον αγώνα των προσφύγων να ριζώσουν στην Ελλάδα.

1 23

Με το γλαφυρό της ύφος η ομιλήτρια μάγεψε τα παιδιά μεταφέροντάς τους με παραστατικό τρόπο αληθινές ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν την Μικρασιατική καταστροφή και της εμπιστεύτηκαν τα μικρά ή μεγάλα «μυστικά» τους. Ακλόνητες μαρτυρίες των γεγονότων αλλά και του σημαντικού πολιτισμού που αναπτύχθηκε στην άλλη πλευρά του Αιγαίου άντλησαν οι μαθητές μας κι από το εποπτικό υλικό που η κα Βασιλική έφερε μαζί της και αγωνίζεται εδώ και χρόνια να πλαισιώσει ένα Μουσείο αφιερωμένο στο Μικρασιατικό Ελληνισμό.

456 7

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εισήγηση , εξέφρασαν απορίες , σκέψεις και συναισθήματα σχετικά με το θέμα, ενώ κάποιοι από αυτούς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ομιλήτριας να εκφραστούν δημιουργικά σχετικά με τη Μικρασιατική καταστροφή μέσα από γραπτό λόγο ή ζωγραφική απεικόνιση.

ΠΟΙΗΜΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ Γ2 (ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΣ)

Η Σμύρνη μάνα καίγεται,

το Αϊβαλί πονάει

και ο Θεός από ψηλά

Σμυρνιούς μοιρολογάει.

Πουλί μου εσύ λεβέντικο

να πεις κει στην Ελλάδα

βοήθεια να στείλουνε

στης Σμύρνης τα λιμάνια.

Το τούρκικο χατζάρι τους αστράφτει

βόηθα Παναγιά,

την Πόλη την αρπάζουν

και τα μικρά παιδιά.

Μάνες, γιοι και κοπελιές

σφαγιάζονται μπροστά μας

κι εγώ φωνάζω δυνατά:

Η ΣΜΥΡΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ!

 

Mar 30 2015

Πρόσκληση Εκδήλωσης

Ενημερωτική Εκδήλωση2

Mar 25 2015

Η συγγραφέας Νινέττα Βολουδάκη στο σχολείο μας

    Την   Παρασκευή  13-03-15 οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την τιμή και τη χαρά  να υποδεχτούν τη συγγραφέα κ.Νινέττα Βολουδάκη.
Boloudaki3
    Η κ. Νινέττα Βολουδάκη  γεννήθηκε ,ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει γράψει πολλά βιβλία και για παιδιά και για μεγάλους,θεατρικά έργα για παιδιά  και θεατρικές διασκευές γνωστών παραμυθιών. Το μυθιστόρημά της  Ελισάβετ και Δαμιανός   βραβεύτηκε ,το 2008,από  την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών,της οποίας είναι μέλος. Εκτός από το γράψιμο ασχολείται και με τη ζωγραφική,με ιδιαίτερες μελέτες στη μεσαιωνική ζωγραφική,βυζαντινή και δυτική.
    Η πρόσκληση της συγγραφέως στο σχολείο μας έγινε στο πλαίσιο των μαθημάτων της  Λογοτεχνίας και της Ιστορίας για τους μαθητές των Β1,Β4 τμημάτων της Β`τάξης καθώς και του πολιτιστικού  προγράμματος «Από το Μυστρά στην Κωνσταντινούπολη,τελευταίες αναλαμπές του Βυζαντίου» για τους μαθητές  της Γ` τάξης,που συμμετέχουν σε αυτό.
Η συγγραφέας,  αφού μίλησε στους μαθητές μας για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, τη δυναστεία των Κομνηνών και την Κωνσταντινούπολη ,μέσω παρουσίασης power point,αναφέρθηκε στα  βιβλία της και απάντησε με προθυμία και υπομονή στις ερωτήσεις των μαθητών  που, με το έκδηλο ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους, συνέβαλαν σε μια εποικοδομητική συζήτηση με τη συγγραφέα.
P3131357 P3131359
    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου κ.Νανόπουλος Γεώργιοος, καθώς και οι φιλόλογοι κ.Ρέλλου Β. -υπεύθυνη διδασκαλίας του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας στα Β1,Β4 τμήματα της Β` Γυμνασίου-,κ.Γκότση Ε. -υπεύθυνη διδασκαλίας του μαθήματος της Λογοτεχνίας  στα παραπάνω τμήματα- και κ.Θεοδωράτου Ε. -υπεύθυνη διδασκαλίας των εν λόγω μαθημάτων σε τμήματα της Γ? Γυμνασίου.
    Την πρωτοβουλία και την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η εκπαιδευτικός κ.Κοντοχριστοπούλου Μαρία,υπεύθυνη του πολιτιστικού προγράμματος.
P3131360

Mar 24 2015

Πρόσκληση Εκδήλωσης

Πρόσκληση

Mar 04 2015

Επιμορφωτική συνάντηση

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 1ου Γυμνάσιου Κορίνθου επιμορφωτική συνάντηση με την συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της Α και Β τάξης. Ως κεντρική ομιλήτρια είχε προσκληθεί από τη Διεύθυνση του Σχολείου μας η κα. Παπαναστασίου Δήμητρα, επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου Πρόληψης «Δίολκος», το οποίο δραστηριοποιείται στο νομό μας.

Με θέμα :

«Χτίζοντας μια αληθινή σχέση με το παιδί μας»

η κα Παπαναστασίου προσπάθησε να ενημερώσει τους γονείς σχετικά με…

Read the rest of this entry »