Category Archive: Δραστηριότητες

Feb 17 2020

Εβδομάδα Ελληνικής Γλώσσας

Την εβδομάδα που διανύσαμε, την επόμενη της 9ης Φεβρουαρίου, ημέρα αφιερωμένη στην ελληνική γλώσσα, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στη χαρισματική γλώσσα μας με παρουσιάσεις, συζητήσεις και λεξιλογικά παιχνίδια, ώστε οι μαθητές μας να ενημερωθούν για την μακραίωνη ιστορία της  από τον Όμηρο μέχρι σήμερα, τη διείσδυση της στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία της σε όλο το σύγχρονο κόσμο.

Feb 12 2020

Επίσκεψη στο θωρηκτό Αβέρωφ και στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

 


Την Παρασκευή 7  Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Β1, Β2 και Β3  στο θωρηκτό Αβέρωφ και στο ίδρυμα Ευγενίδου. Η ξενάγηση στο ιστορικό πλοίο έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της ιστορίας και του πολιτιστικού προγράμματος ” Αιγαιοπελαγίτικο ταξίδι στην ιστορία και την παράδοση”  και η παρακολούθηση της εντυπωσιακής προβολής ” Διαστημικές καταιγίδες και βόρειο σέλας” στο πλανητάριο, στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής και της γεωγραφίας. Ενδιάμεσες στάσεις αναψυχής και ομαδικά παιχνίδια εμπλούτισαν το πρόγραμμα της εκδρομής συνοδοί της οποίας ήταν ο κος Νανόπουλος, η κα Μπάκουλη, η κα Ρέλλου και η κα Γκόλφου.

Jan 26 2020

Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης

Το 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου,ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Unesco ως μέλος του δικτύου συνεργαζόμενων σχολείων της, γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης ,την Παρασκευή στις 24 Ιανουαρίου.

Οι μαθητές μας σχεδίασαν,έγραψαν μηνύματα και ποιήματα με θέμα: “Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης:Πλανήτης-Άνθρωποι-Ευημερία-Ειρήνη”.Τα έργα τους ήταν στη γαλλική και αγγλική γλώσσα και παρουσιάστηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
” Ένα παιδί,ένας δάσκαλος,ένα βιβλίο και ένα στυλό μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο
Μαλάλα Γιουσαφζάι
Αγγελιοφόρος της Ειρήνης του ΟΗΕ

 

 

 

Jan 15 2020

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός:200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Φέτος το σχολείο μας παίρνει για πρώτη φορά μέρος στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό:  200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση . Η ταινία που δημιουργήθηκε έχει τίτλο: Ο στρατηγός Ι. Μακρυγιάννης εμπνέει τους νέους. Είναι βασισμένη σε αποσπάσματα παλαιότερης θεατρικής παράστασης του σχολείου μας με τίτλο ” Στα μετερίζια της ελευθερίας και της δημοκρατίας” Συντελεστές και πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι μαθητές της Γ΄ τάξης Φίλης Αναστάσης και Τότα Ρετζίνα και υπεύθυνη καθηγήτρια η κα Β. Ρέλλου Read the rest of this entry »

Jan 12 2020

Παραγωγή “ημερολογίου”στην τάξη:εργασίες μαθητών

Κείμενα μαθητών για την μάνα με αφορμή το κείμενο της Πέρλ Μπακ .

Παραγωγή «ημερολογίου» στην τάξη.
Κείμενο 1ο
Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Διαβάζοντας αυτό το κείμενο συνειδητοποίησα πως οι ήρωες δεν βρίσκονται στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας , αλλά στην καθημερινή απλή ζωή. Η μάνα ήταν μια καθημερινή ηρωίδα, ένας άνθρωπος που πρόσφερε συνεχώς σε όλους τους άλλους χωρίς καν να έχει απαιτήσεις. Αυτό με έκανε να σκεφτώ αν γνωρίζω κι εγώ κάποιον τέτοιο ήρωα. Και ναι, η απάντηση είναι θετική. Η μητέρα μου, όπως κι άλλες πολλές μητέρες που γνωρίζω, δίνουν τον δικός τους αγώνα. Προσπαθούν να μας ικανοποιήσουν όλους, παιδιά, συζύγους, σκυλιά, γατιά, πεθερούς, πεθερές, όλους. Δεν θέλουν να αφήσουν κανένα παραπονεμένο. Γιατί έτσι είναι οι μητέρες, αδιάκοπη προσφορά και ανιδιοτελής αγάπη, από αυτό το υλικό είναι δημιουργημένες. Είναι λυπηρό, λοιπόν, που κάποιες φορές δεν ανταμείβονται όπως τους αρμόζει. Θα προσπαθώ να βοηθάω και να επαινώ την μητέρα μου για την καθημερινή της προσπάθεια, ώστε να της δίνω κι εγώ κουράγιο, θάρρος και να την εμψυχώνω. Θα προσπαθώ να της ανταποδώσω έστω και στο ελάχιστο όλα αυτά που μου έχει προσφέρει, το υπόσχομαι..
Ζελιαναίου Κατερίνα, μαθήτρια Β1
Κείμενο 2ο
….Σήμερα γνώρισα μια γυναίκα που είναι αλήθεια ένα πρότυπο μητέρας και συζύγου, η οποία βρίσκει κάτι καλό και χρήσιμο για όλους γύρω της. Η ζωή της , εννοείται πως είναι δύσκολη, μα αυτή δεν παραπονιέται για τίποτα , ούτε το βάζει κάτω. Ζει την κάθε μέρα με ευτυχία. Όταν γνώρισα αυτή τη γυναίκα έκανα μια σύγκριση με τις σημερινές μητέρες και κυρίως την δική μου. Από τότε ,όμως, οι εποχές έχουν αλλάξει. Οι σημερινοί γονείς δε βρίσκουν τη χαρά πουθενά και συνέχεια παραπονιούνται για υλικά αγαθά που δεν έχουν ή για τα χρήματα. Πια έχουμε ξεχάσει τι θα πει ζω με χαρά και ευτυχία.
Αθητάκη Ιουλία, μαθήτρια Β1
Κείμενο 3ο
Αγαπητό ημερολόγιο,
Γι’ αυτή τη γυναίκα έχω να πω αρκετά πράγματα. Είναι πολύ οργανωτική και επιμελής γυναίκα. Δε σκέφτεται μόνο το συμφέρον της, όπως κάνουν κάποιες άλλες γυναίκες. Δε ντρέπεται για τον άντρα της, όποιος κι αν είναι αυτός, ό,τι χαρακτήρα και να έχει. Δεν έχει πετάξει την πεθερά της έξω από το σπίτι, όπως κάποιες άλλες που τις πάνε στα γηροκομεία. Αυτό δηλώνει ότι η μάνα αγαπάει την πεθερά της και τη σέβεται. Και τέλος έχει όρεξη για δουλειά και να φροντίσει την οικογένειά της . Όμως οι σημερινές γυναίκες και μάνες είναι διαφορετικές. Τα περιμένουν όλα από τους άντρες τους. Δεν καθαρίζουν τα σπίτια τους , ούτε φροντίζουν τα παιδιά τους σωστά. Δε νοιάζονται να τα αναθρέψουν και να τα κάνουν καλά παιδιά για να είναι σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία αργότερα. Και τέλος δε σέβονται τους γονείς των αντρών τους και τους θεωρούν κακούς.
Βαλσάμης Θανάσης, μαθητής Β1

Dec 19 2019

Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 38 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης επισκεφτήκαμε στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής το Νομισματικό Μουσείο  και το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλαδας στην Αθήνα.Στις 10 πμ.φτάσαμε στο υπέροχο νεοκλασσικό κτίσμα του 19ου αιώνα,του οποίου αρχιτέκτονας είναι ο ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΙΛΕΡ, οικία του σπουδαίου αρχαιολόγου ΕΡΡΙΚΟΥ ΣΛΗΜΑΝ ,ο οποίος ανακάλυψε τις Μυκήνες.Στο κέντρο της Αθήνας δεσπόζει το ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ  << ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ>>.

Από το 1998 λειτουργεί ως μουσείο νομισμάτων.
Το μοναδικό μουσείο στον κόσμο εκθέτει από την προκερματική περίοδο μέχρι σήμερα νομίσματα.
Θαυμάσαμε πρώτα απ’όλα τα δύο μοναδικά στον κόσμο τάλαντα από το 1600 πχ. Βαριά , δύσκολα στην μεταφορά τους. Μιμούνται το τομάρι ενός ζώου.
‘Ενα βρέθηκε στην Κύμη και ένα στις Μυκήνες.
Παρατηρήσαμε τους Οβελούς ,σιδερένιες βέργες που θυμίζουν σουβλιά.6 οβελοί =1 δραχμή.
Επίσης,είδαμε τα μοναδικά Αθηναικά Δεκάδραχμα και Τετράδραχμα ή Αργυρές Δραχμές από κράμα σιδήρου και χρυσού,καθώς και πολλά νομίσματα από όλες τις ισχυρές πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας και της Κορίνθου,τα οποία  εξετάσαμε με προσοχή.
Έκθαμβοι μείναμε από τα δάπεδα του κτηρίου τα οποία είναι διακοσμημένα με σύμβολα, όπως η Σβάστικα ή ο Τροχός από την Γεωμετρική Εποχή καθώς και η Σπείρα ,αρχέγονο σύμβολο Προϊστορικής Εποχής.
Ένας πολύτιμος χώρος για την ιστορία του νομίσματος που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος ,όπως μας εξήγησε η καθηγήτριά μας Κα Βλάχου που μας έκανε και την
ξενάγηση.
Στη συνέχεια αφού έγιναν οι εξαιρετικές φωτογραφήσεις στη μεγαλοπρεπή εξωτερική σκάλα περπατήσαμε προς το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας.
Εκεί την ξενάγηση ανέλαβε ο υπεύθυνος του χώρου.
Ενημερωθήκαμε για όλα τα νομίσματα του κόσμου παλιά και σύγχρονα .Για τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα σύγχρονα χαρτονομίσματα, όπως το Ευρώ,για τις ισοτιμίες των νομισμάτων,για τον πλούτο της χώρας,για τις νομισματικές συνενώσεις κρατών κ.τ.λ.
Αυτό το Μουσείο συμπλήρωσε εκπληκτικά τις γνώσεις μας με το Νομισματικό.
Αφού περπατήσαμε στο κέντρο της στολισμένης Αθήνας οδηγηθήκαμε στο Μοναστηράκι για φαγητό και ξεκούραση.
Επιστρέψαμε στην Κόρινθο πλούσιοι σε γνώσεις  και χριστουγεννιάτικες εικόνες.
Συνοδοί μας στην εκδρομή: Κα Βλάχου Μαρία ,
Κος Νανόπουλος Γεώργιος-Διευθυντής,
Κα Κοντοχριστοπούλου Μαρία,
Κα Τασιοπούλου Αναστασία
Εντυπώσεις:
Η εκδρομή στην Αθήνα και η ευκαιρία να δούμε την γιορτινή πρωτεύουσα ήταν φανταστική. Εξαιρετικές ήταν επίσης και οι ξεναγήσεις στο νομισματικό Μουσείο και το μουσείο της τράπεζας της Ελλάδος που γνωρίσαμε νομίσματα και την ιστορία τους από όλες τις εποχές από την καθηγήτρια μας Κα Βλάχου και τον ξεναγό μας αντίστοιχα.
Λακάι Άννα Μαρία

Dec 17 2019

“Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη”:Θεατρική παράσταση

Την Κυριακή 15/12/19 μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση “Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη“,που ανεβαίνει φέτος στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η παράσταση αποτελεί τη συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη-που είχαμε επίσης τη χαρά να απολαύσουμε- και ακολουθεί την πορεία της ζωής των ηρώων που επέζησαν της Μικρασιατικής Καταστροφής στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη.
Λίγα λόγια για το έργο:
«Η αρχόντισσα της Σμύρνης Φιλιώ Μπαλτατζή και τα παιδιά της καταφέρνουν να επιζήσουν της Μικρασιατικής καταστροφής και μετά από μεγάλες περιπέτειες καταλήγουν στη Μακεδονία. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας και πολλών νέων χαρακτήρων την περίοδο από την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι την αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ανέλιξη των προσφύγων από την απόλυτη φτώχεια σε μια καινούρια αξιοπρεπή ζωή, η προσπάθειά τους να γίνουν ένα με τ’ αδέλφια τους στην Ελλάδα, η άνοδος και η πτώση της ακμάζουσας Εβραϊκής κοινότητας, δίνονται ανάγλυφα μέσα από τους χαρακτήρες. Το έργο είναι μια μεγάλη νωπογραφία της εποχής με φόντο την πολιτική κατάσταση μέσα από προσωπικές ιστορίες και με τη μουσική της εποχής από τα σεφαραδίτικα, μέχρι τα ρεμπέτικα και τον Αττίκ, να αναδεικνύουν τις αισθητικές και πολιτιστικές αντιθέσεις ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες».
Είναι ένα σύνθετο έργο που γράφτηκε μετά από ενδελεχή έρευνα σε κείμενα Ελλήνων και Εβραίων συγγραφέων με σκοπό να προβάλλει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας, φέρνοντας στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία για την εποχή του Μεσοπολέμου ,η οποία υπήρξε μία από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ελλάδας. Συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στη διατήρηση της ελληνικής ιστορίας και της συλλογικής μνήμης.
Μία αξιόλογη παράσταση, όπου εντυπωσιάζουν τα πλούσια σκηνικά,τα κοστούμια εποχής,οι ρεαλιστικές βιντεοπροβολές,οι ερμηνείες των ηθοποιών καθώς και η ζωντανή μουσική(πρωτότυπη σύνθεση του Ανδρέα Κατσιγιάννη) .Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός:Κοντοχριστοπούλου Μαρία,ΠΕ05

Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του σχολείου κος Νανόπουλος Γεώργιος,ΠΕ04, και η κα Καββαδία Σοφία ,ΠΕ 07.

Εντυπώσεις μαθητών:

‌Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια εκπληκτική παράσταση της Μίμης Ντενίση, “Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη”. Ο θίασος ήταν καταπληκτικός και έπαιξε πολύ ωραία, τα σκηνικά και τα κοστούμια ήταν φαντασμαγορικά, και φυσικά η παράσταση ήταν απερίγραπτη επιτυγχάνοντας να μας μεταδώσει το συναίσθημα μιας άλλης, περασμένης εποχής που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Ελληνική ιστορία, είτε μέσω των εθίμων, που έφεραν από την Σμύρνη και κατάφεραν να ενσωματώσουν στην καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης είτε μέσω των παραδοσιακών τραγουδιών που βοήθησαν τους θεατές να εξοικειωθούν με τα ήθη των ανθρώπων από την Σμύρνη και να νιώσουν τον πόνο και τις δυσκολίες της προσφυγιας.

Άννα Μαρία Λακάι, Γ4

Η παράσταση ήταν εξαιρετική. Ο μεγάλος θίασος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και ήταν καταπληκτικός. Η αναδρομή στο παρελθόν ήταν συγκινητική και η αφήγηση των ιστορικών γεγονότων μας έβαλε στο κλίμα της εποχής. Τα σκηνικά, οι ενδυμασίες και η μουσική ήταν όλα υπέροχα.

Άννα Μαρία Αλεξίου, Γ2

Nov 16 2019

Επέτειος 17 Νοέμβρη

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου ,στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, οι μαθητές παρουσίασαν το χρονικό της επετείου της 17ης Νοέμβρη.Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κ.Γοραντωνάκη Αναστασίας, η χορωδία και τα παιδιά που συμμετείχαν στη γιορτή μας ταξίδεψαν με σεβασμό  στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Αξιοσημείωτη ήταν η επίδοση στο τραγούδι των μαθητριών Κοκολέση Έλενας και Συριοπούλου Παυλίνας (που έπαιξε και αρμόνιο),της Γ’ τάξης καθώς και η μουσική συνοδεία των μαθητριών Κακοσαίου Κατερίνας (Γ’ τάξη-αρμόνιο κ’ κιθάρα),Οικονόμου Φωτεινής(Α’ τάξη-κιθάρα) και Χριστοδούλου Ιωάννας (Α’ τάξη-ντραμς)

Nov 12 2019

Διδακτική επίσκεψη Β’ τάξης στην Αθήνα

Ένα ταξίδι στα περασμένα πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 η Β ΄ τάξη μέσα από μια εκπαιδευτική περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας κάτω από ένα καταγάλανο καλοκαιρινό ουρανό. Χωρισμένοι οι μαθητές σε τρεις ομάδες με ξεναγούς-συνοδούς τις καθηγήτριες κα Γκότση, κα Ρέλλου και κα Δημοπούλου επισκέφθηκαν πεζοπορώντας βυζαντινά και αρχαιοελληνικά αξιοθέατα στην Πλάκα, το Μοναστηράκι, το Θησείο και την Αρχαία Αγορά. Ανάμεσά τους λοιπόν ακούστηκαν βασικά ιστορικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία για το μνημείο του Λυσικράτη, τον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά, το αρχοντικό των Μπενιζέλων με έκθεση ζωγραφικής για γυναικείες βυζαντινές προσωπικότητες, τον άγιο Ελευθέριο, το ναό των Εισοδίων Θεοτόκου Καπνικαρέας, τη βιβλιοθήκη του Αδριανού, τη στοά του Αττάλου, το ναό του Ηφαίστου και της Εργάνης Αθηνάς και τη Ρωμαϊκή αγορά, μνημεία συνδεδεμένα με την αρχαία και τη μεσαιωνική ιστορία που διδάσκονται στο γυμνάσιο. Σε κάποιους μάλιστα από τους σταθμούς τους ασχολήθηκαν και με μικρές βιωματικές δραστηριότητες. Μετά το απαραίτητο και πολυαναμενόμενο διάλειμμα για φαγητό στο Μοναστηράκι συνέχισαν την περιοδεία τους από τον πλατύ πεζόδρομο της Ερμού στον αρχαιολογικό χώρο και το μικρό μουσείο του Κεραμεικού, όπου γνώρισαν φημισμένα επιτύμβια ανάγλυφα και είδη αγγείων από όλες τις περιόδους της αρχαιότητας. Η διδακτική τους μάλιστα επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ομαδικό παιχνίδι αναγνώρισης αρχαίων αγγείων στο προαύλιο του μουσείου και με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για όλα τα αξιοθέατα μέσα στο λεωφορείο κατά την επιστροφή τους και μέσα σε ατμόσφαιρα ευφορίας και μουσικής διασκέδασης. Συγχαρητήρια στους μαθητές για τη συνεργασία τους και ευχαριστίες στις καθηγήτριες που μόχθησαν για την οργάνωση της πρώτης μας φετινής εκδρομής.

Nov 12 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ’ τάξης στην Αθήνα

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 40 μαθητές της Γ’ τάξης πραγματοποιήσαμε διδακτική επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.Αρχικά επισκεφτήκαμε το Ζάππειο Μέγαρο και περιηγηθήκαμε περιμετρικά τον Εθνικό Κήπο.

Δεν κατορθώσαμε να τον επισκεφτούμε εσωτερικά μιας και για λόγους ασφαλείας όπως μαθαμε -ήταν ημέρα επίσκεψης του Προέδρου της Κίνας-
παρέμεινε κλειστός όλη την ημέρα.
Παρόλα αυτά συνεχίσαμε για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για να παρακολουθήσουμε την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς και να κάνουμε την ανάλογη φωτογράφηση
Μετά από μικρή περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας για επίσκεψη στην Καπνικαρέα και μια σύντομη ανάπαυλα στην Πλατεία Μοναστηρακίου για κολατσιό, επιστρέψαμε στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.
Αρχικά μας ξενάγησαν στην έκθεση του Ρήγα Φεραιου με ιστορικά ντοκουμέντα.
Στην συνέχεια παρακολουθήσαμε μια ενδιαφέρουσα προβολή για την ιστορία του κτηρίου της Βουλής και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Επίσης μας καλωσόρισε η βουλευτής του νομού μας κυρία Σούκουλη και μας οδήγησε στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Μας ευχαρίστησε για την επίσκεψή μας γεμάτη χαρά.
Καθισμένοι στα έδρανα της Βουλής πραγματικά εντυπωσιασμένοι από την επιβλητική ατμόσφαιρα ξεναγηθήκαμε από την αρμόδια υπάλληλο των εκπαιδευτικών επισκέψεων απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις- απορίες μας.
Αφού φωτογραφηθήκαμε μέσα και έξω από το ιστορικό κτήριο της Δημοκρατίας αναχωρήσαμε γεμάτοι γνώσεις και εμπειρίες μοναδικές.
Υπεύθυνη καθηγήτρια : Βλάχου Μαρια
Συνοδοί καθηγητές: Ρωμανός Ιωάννης και Τρεντίδου Κωνσταντίνα

Older posts «