1gymkori

Author's details

Date registered: 7 October 2014

Latest posts

  1. Εβδομάδα Ελληνικής Γλώσσας — 17 February 2020
  2. Επίσκεψη στο θωρηκτό Αβέρωφ και στο Ευγενίδειο Ίδρυμα — 12 February 2020
  3. Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης — 26 January 2020
  4. Κοπή πίτας 2020 — 26 January 2020
  5. Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός:200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση — 15 January 2020

Author's posts listings

Feb 17 2020

Εβδομάδα Ελληνικής Γλώσσας

Την εβδομάδα που διανύσαμε, την επόμενη της 9ης Φεβρουαρίου, ημέρα αφιερωμένη στην ελληνική γλώσσα, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στη χαρισματική γλώσσα μας με παρουσιάσεις, συζητήσεις και λεξιλογικά παιχνίδια, ώστε οι μαθητές μας να ενημερωθούν για την μακραίωνη ιστορία της  από τον Όμηρο μέχρι σήμερα, τη διείσδυση της στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία της σε όλο το σύγχρονο κόσμο.

Feb 12 2020

Επίσκεψη στο θωρηκτό Αβέρωφ και στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

 


Την Παρασκευή 7  Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Β1, Β2 και Β3  στο θωρηκτό Αβέρωφ και στο ίδρυμα Ευγενίδου. Η ξενάγηση στο ιστορικό πλοίο έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της ιστορίας και του πολιτιστικού προγράμματος ” Αιγαιοπελαγίτικο ταξίδι στην ιστορία και την παράδοση”  και η παρακολούθηση της εντυπωσιακής προβολής ” Διαστημικές καταιγίδες και βόρειο σέλας” στο πλανητάριο, στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής και της γεωγραφίας. Ενδιάμεσες στάσεις αναψυχής και ομαδικά παιχνίδια εμπλούτισαν το πρόγραμμα της εκδρομής συνοδοί της οποίας ήταν ο κος Νανόπουλος, η κα Μπάκουλη, η κα Ρέλλου και η κα Γκόλφου.

Jan 26 2020

Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης

Το 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου,ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Unesco ως μέλος του δικτύου συνεργαζόμενων σχολείων της, γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης ,την Παρασκευή στις 24 Ιανουαρίου.

Οι μαθητές μας σχεδίασαν,έγραψαν μηνύματα και ποιήματα με θέμα: “Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης:Πλανήτης-Άνθρωποι-Ευημερία-Ειρήνη”.Τα έργα τους ήταν στη γαλλική και αγγλική γλώσσα και παρουσιάστηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
” Ένα παιδί,ένας δάσκαλος,ένα βιβλίο και ένα στυλό μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο
Μαλάλα Γιουσαφζάι
Αγγελιοφόρος της Ειρήνης του ΟΗΕ

 

 

 

Jan 26 2020

Κοπή πίτας 2020

Ο διευθυντής κος Νανόπουλος πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή πίτας στο σχολείο μας.Ευχήθηκε στο σύλλογο καλή χρονιά με υγεία,υπομονή και πρόοδο.Ας ελπίσουμε το 2020 να κυλήσει για όλους,εκπαιδευτικούς,μαθητές,γονείς και κηδεμόνες,ήρεμα και δημιουργικά!

Jan 15 2020

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός:200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Φέτος το σχολείο μας παίρνει για πρώτη φορά μέρος στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό:  200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση . Η ταινία που δημιουργήθηκε έχει τίτλο: Ο στρατηγός Ι. Μακρυγιάννης εμπνέει τους νέους. Είναι βασισμένη σε αποσπάσματα παλαιότερης θεατρικής παράστασης του σχολείου μας με τίτλο ” Στα μετερίζια της ελευθερίας και της δημοκρατίας” Συντελεστές και πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι μαθητές της Γ΄ τάξης Φίλης Αναστάσης και Τότα Ρετζίνα και υπεύθυνη καθηγήτρια η κα Β. Ρέλλου Read the rest of this entry »

Jan 12 2020

Παραγωγή “ημερολογίου”στην τάξη:εργασίες μαθητών

Κείμενα μαθητών για την μάνα με αφορμή το κείμενο της Πέρλ Μπακ .

Παραγωγή «ημερολογίου» στην τάξη.
Κείμενο 1ο
Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Διαβάζοντας αυτό το κείμενο συνειδητοποίησα πως οι ήρωες δεν βρίσκονται στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας , αλλά στην καθημερινή απλή ζωή. Η μάνα ήταν μια καθημερινή ηρωίδα, ένας άνθρωπος που πρόσφερε συνεχώς σε όλους τους άλλους χωρίς καν να έχει απαιτήσεις. Αυτό με έκανε να σκεφτώ αν γνωρίζω κι εγώ κάποιον τέτοιο ήρωα. Και ναι, η απάντηση είναι θετική. Η μητέρα μου, όπως κι άλλες πολλές μητέρες που γνωρίζω, δίνουν τον δικός τους αγώνα. Προσπαθούν να μας ικανοποιήσουν όλους, παιδιά, συζύγους, σκυλιά, γατιά, πεθερούς, πεθερές, όλους. Δεν θέλουν να αφήσουν κανένα παραπονεμένο. Γιατί έτσι είναι οι μητέρες, αδιάκοπη προσφορά και ανιδιοτελής αγάπη, από αυτό το υλικό είναι δημιουργημένες. Είναι λυπηρό, λοιπόν, που κάποιες φορές δεν ανταμείβονται όπως τους αρμόζει. Θα προσπαθώ να βοηθάω και να επαινώ την μητέρα μου για την καθημερινή της προσπάθεια, ώστε να της δίνω κι εγώ κουράγιο, θάρρος και να την εμψυχώνω. Θα προσπαθώ να της ανταποδώσω έστω και στο ελάχιστο όλα αυτά που μου έχει προσφέρει, το υπόσχομαι..
Ζελιαναίου Κατερίνα, μαθήτρια Β1
Κείμενο 2ο
….Σήμερα γνώρισα μια γυναίκα που είναι αλήθεια ένα πρότυπο μητέρας και συζύγου, η οποία βρίσκει κάτι καλό και χρήσιμο για όλους γύρω της. Η ζωή της , εννοείται πως είναι δύσκολη, μα αυτή δεν παραπονιέται για τίποτα , ούτε το βάζει κάτω. Ζει την κάθε μέρα με ευτυχία. Όταν γνώρισα αυτή τη γυναίκα έκανα μια σύγκριση με τις σημερινές μητέρες και κυρίως την δική μου. Από τότε ,όμως, οι εποχές έχουν αλλάξει. Οι σημερινοί γονείς δε βρίσκουν τη χαρά πουθενά και συνέχεια παραπονιούνται για υλικά αγαθά που δεν έχουν ή για τα χρήματα. Πια έχουμε ξεχάσει τι θα πει ζω με χαρά και ευτυχία.
Αθητάκη Ιουλία, μαθήτρια Β1
Κείμενο 3ο
Αγαπητό ημερολόγιο,
Γι’ αυτή τη γυναίκα έχω να πω αρκετά πράγματα. Είναι πολύ οργανωτική και επιμελής γυναίκα. Δε σκέφτεται μόνο το συμφέρον της, όπως κάνουν κάποιες άλλες γυναίκες. Δε ντρέπεται για τον άντρα της, όποιος κι αν είναι αυτός, ό,τι χαρακτήρα και να έχει. Δεν έχει πετάξει την πεθερά της έξω από το σπίτι, όπως κάποιες άλλες που τις πάνε στα γηροκομεία. Αυτό δηλώνει ότι η μάνα αγαπάει την πεθερά της και τη σέβεται. Και τέλος έχει όρεξη για δουλειά και να φροντίσει την οικογένειά της . Όμως οι σημερινές γυναίκες και μάνες είναι διαφορετικές. Τα περιμένουν όλα από τους άντρες τους. Δεν καθαρίζουν τα σπίτια τους , ούτε φροντίζουν τα παιδιά τους σωστά. Δε νοιάζονται να τα αναθρέψουν και να τα κάνουν καλά παιδιά για να είναι σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία αργότερα. Και τέλος δε σέβονται τους γονείς των αντρών τους και τους θεωρούν κακούς.
Βαλσάμης Θανάσης, μαθητής Β1

Dec 23 2019

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή🎄🌟

Με μια λιτή και όμορφη γιορτή το σχολείο μας, μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό,αποχαιρέτησε το 2019.Η κα Βλάχου Μαρία,θεολόγος, και η κα Γοραντωνάκη Αναστασία ,μουσικός,επιμελήθηκαν τα ποιήματα ,τραγούδια και παραδοσιακά  κάλαντα καθώς και ένα μικρό θεατρικό με πρωταγωνιστές τους μαθητές μας.

Ο Διευθυντής κος Νανόπουλος Γεώργιος και ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του σχολείου μας εύχονται ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και μια δημιουργική νέα χρονιά ,με υγεία και πρόοδο!

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

Dec 20 2019

“Χωρίς Οικογένεια”-Κινηματογραφική ταινία

Την Πέμπτη 19/12/19 μαθητές των Α΄,Β΄ κ Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας παρακολούθησαν στον κινηματογράφο «Απόλλων» την ταινία «Χωρίς οικογένεια», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Εκτόρ Μαλό ,ένα από τα διασημότερα εφηβικά αναγνώσματα του ευρωπαϊκού ρεαλισμού,γραμμένο το 1878.

Ο σκηνοθέτης Αντουάν Μπλοσιέ ακολουθεί πιστά τη λογοτεχνική περιπέτεια του ορφανού Ρεμί ,ο οποίος στα τέλη του 19ου αιώνα «πωλείται» από τον θετό πατέρα του στον πλανόδιο μουσικό Βιταλίς. Μαζί διασχίζουν την επαρχιακή Γαλλία,δίνοντας παραστάσεις στον δρόμο,μέχρι που ο μικρός θα έρθει αντιμέτωπος με το μυστικό της καταγωγής του.
Μία καλογυρισμένη,συγκινητική και συνάμα διδακτική ταινία με σημαντικά μηνύματα ζωής και αγάπης για μικρούς και μεγάλους.Ένα όμορφο ερέθισμα για τους μαθητές μας,που ενεργοποιεί σκέψεις και συναισθήματα και ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα των ημερών που έρχονται.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!

Dec 19 2019

Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 38 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης επισκεφτήκαμε στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής το Νομισματικό Μουσείο  και το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλαδας στην Αθήνα.Στις 10 πμ.φτάσαμε στο υπέροχο νεοκλασσικό κτίσμα του 19ου αιώνα,του οποίου αρχιτέκτονας είναι ο ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΙΛΕΡ, οικία του σπουδαίου αρχαιολόγου ΕΡΡΙΚΟΥ ΣΛΗΜΑΝ ,ο οποίος ανακάλυψε τις Μυκήνες.Στο κέντρο της Αθήνας δεσπόζει το ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ  << ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ>>.

Από το 1998 λειτουργεί ως μουσείο νομισμάτων.
Το μοναδικό μουσείο στον κόσμο εκθέτει από την προκερματική περίοδο μέχρι σήμερα νομίσματα.
Θαυμάσαμε πρώτα απ’όλα τα δύο μοναδικά στον κόσμο τάλαντα από το 1600 πχ. Βαριά , δύσκολα στην μεταφορά τους. Μιμούνται το τομάρι ενός ζώου.
‘Ενα βρέθηκε στην Κύμη και ένα στις Μυκήνες.
Παρατηρήσαμε τους Οβελούς ,σιδερένιες βέργες που θυμίζουν σουβλιά.6 οβελοί =1 δραχμή.
Επίσης,είδαμε τα μοναδικά Αθηναικά Δεκάδραχμα και Τετράδραχμα ή Αργυρές Δραχμές από κράμα σιδήρου και χρυσού,καθώς και πολλά νομίσματα από όλες τις ισχυρές πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας και της Κορίνθου,τα οποία  εξετάσαμε με προσοχή.
Έκθαμβοι μείναμε από τα δάπεδα του κτηρίου τα οποία είναι διακοσμημένα με σύμβολα, όπως η Σβάστικα ή ο Τροχός από την Γεωμετρική Εποχή καθώς και η Σπείρα ,αρχέγονο σύμβολο Προϊστορικής Εποχής.
Ένας πολύτιμος χώρος για την ιστορία του νομίσματος που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος ,όπως μας εξήγησε η καθηγήτριά μας Κα Βλάχου που μας έκανε και την
ξενάγηση.
Στη συνέχεια αφού έγιναν οι εξαιρετικές φωτογραφήσεις στη μεγαλοπρεπή εξωτερική σκάλα περπατήσαμε προς το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας.
Εκεί την ξενάγηση ανέλαβε ο υπεύθυνος του χώρου.
Ενημερωθήκαμε για όλα τα νομίσματα του κόσμου παλιά και σύγχρονα .Για τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα σύγχρονα χαρτονομίσματα, όπως το Ευρώ,για τις ισοτιμίες των νομισμάτων,για τον πλούτο της χώρας,για τις νομισματικές συνενώσεις κρατών κ.τ.λ.
Αυτό το Μουσείο συμπλήρωσε εκπληκτικά τις γνώσεις μας με το Νομισματικό.
Αφού περπατήσαμε στο κέντρο της στολισμένης Αθήνας οδηγηθήκαμε στο Μοναστηράκι για φαγητό και ξεκούραση.
Επιστρέψαμε στην Κόρινθο πλούσιοι σε γνώσεις  και χριστουγεννιάτικες εικόνες.
Συνοδοί μας στην εκδρομή: Κα Βλάχου Μαρία ,
Κος Νανόπουλος Γεώργιος-Διευθυντής,
Κα Κοντοχριστοπούλου Μαρία,
Κα Τασιοπούλου Αναστασία
Εντυπώσεις:
Η εκδρομή στην Αθήνα και η ευκαιρία να δούμε την γιορτινή πρωτεύουσα ήταν φανταστική. Εξαιρετικές ήταν επίσης και οι ξεναγήσεις στο νομισματικό Μουσείο και το μουσείο της τράπεζας της Ελλάδος που γνωρίσαμε νομίσματα και την ιστορία τους από όλες τις εποχές από την καθηγήτρια μας Κα Βλάχου και τον ξεναγό μας αντίστοιχα.
Λακάι Άννα Μαρία

Dec 17 2019

Εκδήλωση-Μπαζάρ του Ε.Ε.Ε.Ε.Κορίνθου

Older posts «